Bulvár-celeb

2022.10.18. 04:00

Kegyeletsértő lépésre készül III. Károly király

Túladna II. Erzsébet imádott versenylovain a jelenlegi uralkodó. Károly a saját paripái közül is megválik néhánytól. A britek szerint ugyanakkor az új király ezzel megsérti édesanyja emlékét.

Fotó: AFP

Sokaknál kiverte a biztosítékot III. Károly király. Az új uralkodó azt tervezi, hogy eladja a szeptember 8-án elhunyt II. Erzsébet királynő kedvenc versenylovait. Károly 37 versenylovat örökölt meg édesanyja halálakor, melyből 12 eladását tervezi jelenleg – írja a Bors.

II. Erzsébet királynő lelkes lótartó és -tenyésztő volt, szenvedélye volt a lóverseny is, paripái rendre nyerték meg a futamokat. 36 nyertes lova 590 ezer font, azaz 269 millió forint bevételt hozott neki tavaly.

Károly maga is lótartó, 60 versenylova van és 38 fias kancája. Közülük is jó néhány eladásra kerül. Egy bennfentes szerint Károly nem szakít teljesen a Royal Ascot hagyományaival, ám sokkal kisebb mértékben szeretne részt venni, mint annak idején édesanyja. A britek közül azonban sokan úgy érzik, azzal, hogy megszabadul a lovaktól, II. Erzsébet emlékén ejt csorbát, tiszteletlenséget látnak lépésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!