Borzalom

2022.04.07. 14:00

Elmenekült a tulajdonos, egymást ették meg az állatok az ukrajnai horrormenhelyen

A február végén kirobbant orosz–ukrán háború már eddig is számtalan áldozatot követelt. A harcok során azonban nemcsak emberek haltak meg eddig, hanem állatok is elpusztultak, őket nevezik a háború csendes áldozatainak.

Áprilisban azonban olyan fotók kerültek nyilvánosságra, amelyek sokkolták a közvéleményt. Az egyik ukrán állatmenhely tulajdonosa menekülés közben magukra hagyta az állatokat, akik csaknem egy hónapig élelem és víz nélkül maradtak. Mivel ketrecbe voltak zárva, esélyük sem volt elszökni – írja az Origo.

 

A túlélés érdekében az összezárt állatok, többségében kutyák, egymást kezdték el felfalni.


Önkéntesek egy csoportja a Kijev közelében fekvő Borodiankán találta meg az elhagyatott horrormenhelyet. A helyszínre érkezett a Have a Heart Equine Sanctuary állatmentő szervezet több munkatársa is, akiket sokkoltak a látottak.


A heteken át éhező kutyák közül rengeteg elpusztult, de amelyiket lehetett, megpróbáltak megmenteni az önkéntesek. A legyengült és lesoványodott állatokat kórházba szállították, miközben folyamatosan érkeznek a szervezethez a felajánlások. A civilek benzinpénzt, állateledelt, vizet és takarókat osztottak szét a mentés során.

 

A megrázó bejegyzést és a sokkoló fotókat ide kattintva lehet megnézni, csak erős idegzetűeknek ajánlott.

 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!