Bulvár-celeb

2021.07.21. 09:50

Rejtélyes módon, tucatjával tűnnek el a macskák a magyar településen

Kétségbeesett rákóczifalvi olvasók keresték fel a szoljon.hu szerkesztőségét a minap, miután a kisvárosban az elmúlt hetekben tíznél is több felnőttkorú házi macska tűnt el a portákról.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A nyilatkozók nem merték vállalni a nevüket, mert a településen olyan hírek is felröppentek, miszerint szervezett bűnözői hálózat állhat a rejtélyes macskaeltűnések hátterében – írja a szoljon.hu.

– Nem egyetlen házról vagy utcáról van szó. Városszerte hallani macskaeltűnésekről – vázolta a helyzetet egy helyi hölgy.

– Az itt élők közül többen összefogtunk már, hogy fényt derítsünk az igazságra. Némely portáról egy-egy, míg máshonnan kettesével, hármasával tűntek el macskák egyik napról a másikra.

Válogatás nélkül viszik ismeretlen helyre a kifejlett nőstényeket és hímeket. Jó esetben, ha a házi kedvencek elkóborolnak, pár napon belül előkerülnek. Errefelé sok a négylábú, majdnem minden portán tartanak macskát. Tehát nem afféle „rossz szomszédságról” van szó. Másra gyanakszunk.

Ha egy felnőtt egyedet megmérgeznek, haldoklik, az utolsó erejével is hazatér, és ott huny ki belőle az élet.

– A legbosszantóbb, hogy nincsenek tetemek. Arra gondolunk, hogy valaki vagy valakik szisztematikusan gyűjtik be az állatokat. Olyan szóbeszéd is járja a környéken, hogy szervkereskedők vagy távol-keleti éttermek, esetleg beteg elméjű állatkínzók állnak az eltűnések hátterében.

Nem tudni. Ugyanakkor félünk, hogyha kutakodunk, mi magunk is megüthetjük a bokánkat. Többen is jelentettük az eseteket a rendőrségnek, de nyom és tetem nélkül a hatóság is tehetetlen – panaszkodott a helyi hölgy.

Az eltűnésekkel kapcsolatos felvetésekkel megkereste a szoljon.hu a rendőrséget. Mári Ilonától, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől a következő tájékoztatást kapta a szerkesztőség.

– Július 13-án érkezett bejelentés a falvai körzeti megbízott szolgálati telefonjára az egyik helyi lakostól, miszerint több macska is eltűnt a településen, beleértve az övét is. A körzeti megbízott ezt követően a lakcímén kereste fel a bejelentőt.

Az elvégzett adatgyűjtés során sem szabálysértés, sem bűncselekmény elkövetésére utaló körülmény nem merült fel, ezért a rendőrség a bejelentéssel kapcsolatban nem indított eljárást

– informálta a szoljon.hu hírportált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!