Bulvár-celeb

2021.04.09. 08:45

Sokkoló! Több mint 300 kivégzésnél asszisztált – ezt mondja a rabok utolsó pillanatairól

Nagyon fiatalon, még újságíróként látott először kivégzést, azóta már több száz halálbüntetésnél asszisztált.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Michelle Lyons mindössze 22 éves volt, amikor újságíróként életében először végignézett egy kivégzést. Később a texasi börtön szóvivője lett és több mint 300 alkalommal látta, ahogy egy-egy elítélten végrehajtják a halálos ítéletet. Most sokkoló részleteket osztott meg a rabok utolsó pillanatairól – írja a Daily Star nyomán a Bors.

Elmondta többek között, hogy legtöbbször méreginjekcióval végzik ki az elítélteket és néhány kivételtől eltekintve mindenki él az utolsó szó jogával.

Fotó: Shutterstock / illusztráció

„Általában mindössze két percet kapnak, de volt, hogy egyszer egy elítélt húsz percen át beszélt” – mondta, és azt is elárulta, neki a leginkább az vésődött be az emlékezetébe, amikor valaki egy dalt kezdett énekelni.

Sokan zokognak a haláluk előtti pillanatokban és bocsánatért könyörögnek a hozzátartozókhoz

– mondta a börtön egykori szóvivője.

Persze volt olyan is – bár ez a ritkább –, aki áldozata családját szidta, és keserves halálukat kívánta.

Lyons bevallotta, hogy az első időkben nagyon megviselték a látottak, főleg amikor az elítélt agresszív volt a halála előtt, de azóta megszokta a munkáját, és már nem okoz neki álmatlan éjszakákat az, amivel a kivégzések során szembesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!