nincs kivételezés

2021.01.11. 07:25

Ezért nem lehet brit állampolgár Meghan Markle

Harry herceg felesége, Meghan Markle nem kapja meg a brit állampolgárságot, mivel nem felelt meg a szigorú alapkövetelményeknek.

Britain's Prince Harry, Duke of Sussex, (L) and Meghan, Duchess of Sussex arrive to attend the annual Commonwealth Service at Westminster Abbey in London on March 09, 2020. - Britain's Queen Elizabeth II has been the Head of the Commonwealth throughout her reign. Organised by the Royal Commonwealth Society, the Service is the largest annual inter-faith gathering in the United Kingdom. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)

Forrás: Tolga AKMEN / AFP

Fotó: AFP

A szabály kimondja, hogy aki brit állampolgár szeretne lenni, annak

legalább három évet Nagy-Britanniában kell élnie. Ezt az időszakot nem töltötte ki Meghan Markle,

így nagy valószínűséggel nem fogja megkapni az állampolgárságot – írja a US Magazine.

Fotó: Origo / AFP

Harry és Meghan esküvője 2018. május 19-én volt, majd kevesebb, mint egy év után bejelentették, hogy szeretnének függetlenedni a királyi családtól. 2020. márciusában el is költöztek Kanadába, jelenleg pedig Los Angelesben élnek, ahol alapítottak egy filmes és televíziós produkciókkal is foglalkozó médiacéget Archewell néven.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!