hajszálon múlt az élete

2021.01.18. 06:35

Egy gombelem miatt majdnem meghalt az egyéves kislány – nem vették észre, hogy lenyelte

Rettenetes történetet osztott meg egy édesapa egyéves kislányáról, akinek hajszálon múlott az élete, miután lenyelt egy gombelemet, de nem vették észre.

Forrás: Shutterstock

Az egyéves brit Sofia-Grace Hill váratlanul lett rosszul otthonában. Halálra rémült édesapja nem tétlenkedett, azonnal bevitte a kórházba, és feltehetően ennek köszönheti a kicsi lányka az életét – írja a Bors.

A gyermeket a tünetek láttán egyből megröntgenezték, aminek eredményétől még az orvosok is sokkot kaptak.

A kislány torkában ugyanis hónapok óta egy gombelem volt megakadva

Nagyon veszélyes helyzetbe került
Fotó: Bors / Twitter

 

– Amikor megtudtam mitől volt rosszul Sofia, konkrétan gyűlöltem magam

– mondta az apa, aki azóta se tudja, hol találta vagy honnan vette ki kislánya az elemet.

Mit okozhat a szervezetbe került gombelem?

A tárgy az orvosok szerint legalább négy hónapja volt a kislány torkában. Mindez azért is nagyon különös, mert az elem, amint az ember szervezetébe kerül, azonnal elkezdi szétmarni a szöveteket és a belső szerveket. Súlyos mérgezést és belső vérzést okoz.

Néhány óra leforgása alatt életveszélyes helyzetbe kerülhet az, aki lenyel egy elemet és ha nem kap orvosi segítséget, rövid időn belül meghal

A kislány csakis azért élhette túl a szörnyű esetet, mert a gombelem teljesen le volt merülve, amikor lenyelte, de még így is komoly károkat okozott a szervezetében, annak ellenére, hogy lassabban rombolt.

Meg is halhatott volna...
Fotó: Bors / Twitter

Egyelőre gyógyszeres kezeléseket kap és szigorú diéta szerint kell ennie, de amint jobban lesz, meg is kell majd műteni, hogy a szétmart szöveteket a torkában helyrehozzák.

Vegyük ki a játékokból az elemet

Az apa az eset után igyekszik minden szülő figyelmét felhívni arra, hogy mennyire fontos a megelőzés. Amíg meg nem történt a baj, ő is azt hitte, hogy gyermeke nem férhet hozzá a veszélyes tárgyakhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!