Luca

2020.07.31. 13:03

Az olasz Riviérán játszódik az új Pixar-animáció

Az olasz tengerpart szépsége és varázsa mellett a film egy felejthetetlen nyári kalandot mutat be.

"La Luna" director Enrico Casarosa and his wife Marit Brook Kothlow arrive on the red carpet at the 84th Annual Academy Awards on February 26, 2012 in Hollywood, California. AFP PHOTO Frederic J. BROWN (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: FREDERIC J. BROWN

Az olasz Riviérán játszódik a Pixar új animációs filmje, a Luca, amelyet jövő nyártól láthat majd a közönség.

A Disney filmstúdió szóvivője csütörtökön a Pixar főhadiszállásán, a San Francisco melletti Emeryville-ben számolt be róla, hogy az új animációs produkciót Enrico Casarosa rendezi. A Luca főszereplője egy fiú, aki feledhetetlen nyarat tölt az olasz tengerparton. A történet a felnőtté válásról és a barátságról szól.

Casarosa, aki Olaszországban nőtt fel, nagyon személyes történetnek nevezte a készülő filmet. „A gyermekkori barátságok gyakran meghatározzák azt, hogy kivé akarunk válni, ezek a kötelékek formálják ezt a történetet is. Az olasz tengerpart szépsége és varázsa mellett a film egy felejthetetlen nyári kalandot mutat be, amely alapvetően megváltoztatja Lucát” – mesélte a rendező.

Casarosa 2012-ben Oscar-jelölést kapott A Hold című rövid animációs filmjéért. De dolgozott a Pixar Coco, a Fel! és a L ecsó című produkcióin is.

A Pixar 22. egészestés animációja, a Toy Story 4. februárban nyerte el az Oscar-díjat. A stúdió Lelki ismeretek című új alkotásának premierjét a pandémia miatt novemberre halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!