sötét és megrázó

2020.05.16. 09:10

Újabb dermesztő Stephen King-mozi készül

Az író Újjászületés című, 2014-ben megjelent könyvéből forgat filmet Mike Flanagan, aki korábban az író Álom doktor című regényét is adaptálta.

American author Stephen King poses for photographers on November 13, 2013 in Paris, before a book signing event dedicated to the release of his new book "Doctor Sleep", the sequel to his 1977 novel "The Shining". The best-selling author has written over 50 novels and sold 350 million copies worldwide. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kenzo Tribouillard

A forgatókönyvet is Flanagan írja a Warner Bros. stúdióban készülő produkcióhoz. A rendezővel már a 2019-ben bemutatott Álom doktoron is együtt dolgozó Trevor Macy ismét producerként csatlakozik a Variety.com értesülése szerint.

Az Újjászületés öt évtized történetét öleli fel, egy kis új-angliai faluban kezdődik, ahová egy ambiciózus új lelkész érkezik, és megismerkedik egy kisfiúval. A gyerekből felnőve zenész lesz és kábítószerfüggő, amikor újra találkoznak.

Az Álom doktorból készült film Ewan McGregor, Rebecca Ferguson és Kyliegh Curran főszereplésével nem aratott nagy sikert a mozikban, világszerte 72 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

A magyar kiadásban 2015-ben megjelent Újjászületés sötét, megrázó regény a függőségről, a fanatizmusról és a túlvilágról.

Borítókép: Stephen King író

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!