rúzs, cipők, zsebre dugott kéz

2019.11.18. 09:02

Érdekes sztorik derültek ki II. Erzsébetről

Kevesen gondolnák II. Erzsébetről, hogy szinte mindennap saját maga készíti el a sminkjét, vagy hogy szívesen pózolna a kameráknak zsebre dugott kézzel.

Britain's Queen Elizabeth II reacts as she visits the Haig Housing Trust in Morden, southwest London, on October 11, 2019, to open their new veteran housing development. (Photo by Jack Hill / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Jack Hill

A királynő öltöztetőnője és egyben közeli barátja, Angela Kelly, Az érem másik oldala: a királynő, az öltöztető és a ruhásszekrény című életrajzi könyvében rengeteg érdekes anekdotát osztott meg őfelségéről – írja a Bors.

GINNEL FÉNYEZIK AZ ÉKSZEREIT

Az öltöztetőnő egészen egyedi módszert használ, hogy az államfő ékszereit megszabadítsa a portól és a szennyeződéstől – a megoldás egyenesen a bárszekrényből jön, az értékes gyémántokat ugyanis ginnel fényezik. „A gin és a víz extra csillogást ad a királyi gyémántoknak” – árulta el.

MAGA KÉSZÍTI A SMINKJÉT A KIRÁLYNŐ

Bár sokak szerint ez is súrolja az illendőség határát, a királynő mégis gyakran rúzsozza magát nyilvánosan is. Sőt számára ez annyira természetes, hogy még Laura Bush amerikai first lady is tőle tanulta el, hogy ha szükséges, akárhol és akármikor megigazítsa a sminkjét. Amikor Bushnét egyszer számonkérték, hogy ezt mégis hogy gondolja, ő csak annyit válaszolt: neki a királynő mondta, hogy ez így rendben van. II. Erzsébet az év 364 napjában nem engedi, hogy más tegye fel neki a sminket. Évente csupán egyszer hív segítségül profi sminkest, december 25-én, amikor felveszik a karácsonyi üzenetét.

LEVÁLTOTTA A PRÉMET

Bár II. Erzsébet áprilisban már a 94. életévét tölti be, a mai napig kényesen ügyel arra, hogy divatosan öltözködjön. A királynő emellett halad a korral: öltöztetőnője szerint új ruháihoz már kizárólag műszőrmét fognak használni. „Ha őfelségének meg kell jelennie valahol a hideg időben, 2019-től kezdve műszőrme tartja majd melegen” – írja könyvében Kelly, hozzátéve: a régi szőröket azért megtartja az uralkodó.

BETÖRIK A CIPŐIT

Többször felröppent már a pletyka, miszerint a királynő külön embert tart arra, hogy betapossa a cipőit. A pletyka részben igaznak bizonyult, hiszen épp az öltöztetőnőjének jut ez a nemes feladat – még szerencse, hogy egyezik a lábméretük. „A királynőnek saját magára is alig van ideje, nemhogy a cipőire. Mivel ugyanakkora a lábunk, ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak” – meséli emlékiratában.

TITOKZATOS RIDIKÜLJÉVEL JELEZ A KÍSÉRETÉNEK

Minek egy királynőnek táska? A világot mindig is lázban tartotta, mi lehet a világ egyik legnagyobb hatalmú nőjének ridiküljében. Nos, a titok nem is annyira meglepő: Erzsébet 1977 óta visel szemüveget, így ez lapul a táskában, valamint a rúzsa. A királynő üzen is a táskával: ha az asztalra helyezi, hamarosan távozni szeretne, ha egyik karjáról átteszi a másikra, unja a társaságot, és kéri, mentsék ki a csevegésből.

VIBRÁLÓ SZÍNEK

Azt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy nem vesz fel egy ruhát kétszer, de az tény, hogy II. Erzsébetet nem látták még kétszer ugyanabban a ruhában. Imádja a színeket, bátran visel 90 felett is neont, rózsaszínt és sárgát. Ám nem hiúságból: a színekkel is üzen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!