szavazásértékelés

2019.10.31. 10:38

Olvasóinknak már amúgy is elege volt az Eurovízióból

Nem is nagyon bánják, hogy jövőre nem indul magyar versenyző.

Tel-Aviv, 2019. május 14. Pápai Joci, az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselõ énekes Az én apám címû dalt énekli a 64. Eurovíziós Dalfesztivál próbáján Tel-Avivban 2019. május 13-án. Az Eurovíziós Dalfesztivál két elõdöntõjét május 14-én és 16-án, a döntõt május 18-án rendezik. MTI/EPA/Abir Szultan

Forrás: MTI / EPA / Abir Szultan

Fotó: Abir Szultan

Pár napja jött a hír, hogy jövőre nem veszünk részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol többek között fellépett már Freddie, Pápai Joci és az AWS is.

A Dal 2020 versenyt azért természetesen megrendezik, csak a nyertes nem indul a rotterdami megméretésen. Helyette a szervezők a magyar tehetségeket támogatják, a nyertes sokszor feltűnik majd a Duna Televízióban, és felléphet a legjobb hazai fesztiválokon is. A Petőfi Rádióban is kiemelten foglalkoznak majd vele, és a Petőfi Zenei Díj év dala elismerését is megkapja.

Olvasóinkat arról kérdeztük, mit szólnak a döntéshez.

38 százalékuk szinte örült, szerintük ez a verseny egy ideje már amúgy is giccses, bazári felhajtássá vált. Nem is értjük, mire gondolhattak.

A szavazók szintén 38 százaléka hasonló véleményen volt, csak más okból: szerintük ugyanis az Eurovízióval nem is a giccs volt a legnagyobb baj, hanem inkább az, hogy az egész műsor egy nagy genderpropaganda lett.

" />

A voksolók 13 százaléka ugyanakkor szomorúan vette tudomásul, hogy jövőre senki nem indul magyar színekben: ők ugyanis úgy gondolják, ez remek lehetőség volt a magyar zene exportjára.

" />

A szavazók 11 százaléka volt a legmegengedőbb, ők ugyanis amellett voksoltak, hogyha így több pénz jut a magyar zenészeknek, végül is jól van ez így.

[eweb-voting id="2289975"]

Borítókép: Pápai Joci a 2019-es versenyen Tel Avivban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!