méltó megemlékezés

2019.05.12. 19:07

Decemberben mutatják be a Michael Schumacherről készült dokumentumfilmet

A produkcióban a Forma-1-es pilóta felesége, Corinna és gyermekeik, Gina és Mick is megszólal, interjú készült apjával és versenyző riválisaival, de az egykori sportoló egészségi állapotával nem foglalkozik a film.

Forrás: AFP

Fotó: YASUYOSHI CHIBA

December elején debütál a német és svájci mozikban a Michael Schumacher világbajnok Formula 1-es autóversenyzőről szóló dokumentumfilm.

A Schumacher című dokumentumfilm beharangozó reklámszpotját a kedden kezdődő cannes-i filmfesztiválon is levetítik az alkotók. Az utómunkáinál tartó produkciót két német filmes, Michael Wech és Hanns-Bruno Kammertöns készíti.

Sabine Kehm, Schumacher menedzsere hangsúlyozta, hogy a versenyző rendkívüli pályafutását bemutató dokumentumfilm, amely 25 évvel első Formula 1-es bajnoki címének elnyerése után kerül a mozikba, méltó megemlékezés.

A produkcióban Schumacher felesége, Corinna és gyermekeik, Gina és Mick is megszólal, interjú készült apjával és versenyző riválisaival, de az egykori sportoló egészségi állapotával nem foglalkozik a film. Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, amelyből azóta sem állt talpra.

Az 50 éves német autóversenyző 1994-ben lett először a Formula-1 világbajnoka, majd további hat alkalommal nyerte el a címet, mielőtt 2012-ben visszavonult. Számos F-1 rekordot továbbra is ő tart a versenypályán, egyebek mellett ő nyert a legtöbbször, 91 alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!