the day the music died

2018.10.03. 11:46

Meghalt Peggy Sue, Buddy Holly slágerének ihletője

Hétfőn hunyt el 78 éves korában a texasi Lubbock egyik kórházában.

peggy sue s'est mariée Peggy Sue Got Married Year: 1986 - usa Kathleen Turner Director: Francis Ford Coppola

Fotó: Photo12

Texasban meghalt Peggy Sue, Buddy Holly azonos című slágerének ihletője.

Peggy Sue Gerron Rackham még hétfőn hunyt el 78 éves korában a texasi Lubbock egyik kórházában. A halálhírt a családja közölte.

A Peggy Sue Buddy Holly 1958-ban született egyik nagy slágere volt.

Peggy Sue nem a rocklegenda barátnője volt, hanem a The Crickets nevű rock and roll csapat dobosának, Jerry Allisonnak a felesége. Holly a dalt eredetileg az unokahúgának, Cindy Lou-nak ajánlotta volna, de Allison megkérte őt, hogy – mivel szeretett volna imponálni a feleségének – Peggy Sue-ról szóljon a dal.

A sláger születésének történetét maga Peggy Sue Gerron írta meg 2008-ban megjelent önéletrajzában. A Mi is történt Peggy Sue-val: Buddy Holly Peggy Sue-jának memoárja című könyvet a nóta megszületésének ötvenedik évfordulójára időzítette. Egykori naplójának feljegyzései és barátok emlékezései nyomán elevenítette fel a lubbocki születésű Buddy Holly életét és munkásságát. „Nagyon, nagyon jó barátom volt, a valaha volt legjobb barátom” – írta akkor Peggy Sue Hollyról, akit gimnazista korában ismert meg.

Buddy Holly 1959 februárjában halt meg, amikor egy iowai koncert után lezuhant a repülőgépe. A gépen volt – és szintén életét vesztette – két másik sztár, Ritchie Valens és a Big Bopper néven ismert J. P. Richardson is.

Buddy Hollyról egyébként 1978-ban – Gary Busey címszereplésével – életrajzi film készült, 1986-ban pedig Peggy Sue férjhez ment címmel Peggy Sue életéről mutattak be filmet, Kathleen Turner főszereplésével.

Borítókép: Kathleen Turner Peggy Sue szerepében / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!