nba

2018.05.02. 08:03

Máris pályaelőnyt szerzett a Cleveland

A tavalyi nagydöntős Cleveland Cavaliers idegenben hosszabbítás után nyert Toronto Raptors ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, így rögtön elvette ellenfele pályaelőnyét a Keleti főcsoport négy győzelemig tartó elődöntőjében.

A találkozó érdekessége, hogy az ohiói gárda egyetlen egyszer sem vezetett a rendes játékidőben, végül a ráadásban diadalmaskodott. Ilyenre a rájátszásban az elmúlt húsz évben egyszer volt példa, 2011. május 23-án a Dallas győzte le így az Oklahoma Cityt.

A playoffban még magasabb fokozatra kapcsolt LeBron James, aki ezúttal is kiemelkedett a mezőnyből, most pályafutása 21. rájátszásban elért tripla duplájával, 26 ponttal, 11 lepattanóval és 13 gólpasszal segítette csapatát.

A címvédő Golden State Warriors már 2-0-ra vezet a New Orleans Pelicans ellen, miután második hazai mérkőzésén is nyert. Térdsérülése után először lépett pályára az idei rájátszásban a kétszeres MVP Stephen Curry, aki rögtön csapata legeredményesebb dobója volt 28 ponttal, ráadásul mindehhez elég volt 27 percet a parketten töltenie.

Eredmények, Főcsoport-elődöntő:

Kelet:

Toronto Raptors-Cleveland Cavaliers 112-113 – hosszabbítás után

A párharc állása: 1-0 a Cleveland javára.

Nyugat:

Golden State Warriors-New Orleans Pelicans 121-116

A párharc állása: 2-0 a Golden State javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában