szakértői vélemény

2018.03.03. 12:05

Szöllőskei Gábor: nem a Testről és Lélekről a legesélyesebb, de nyerhet

A vasárnap esti (magyar idő szerint hétfő hajnali) 90. Oscar-díjátadó esélyese a chilei A fantastic woman és a svéd A négyzet.

Director Ildiko Enyedi speaks at the Foreign Language Film Oscar nominees reception sponsored by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Beverly Hills, California, on March 2, 2018.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Angela Weiss

A legjobb idegen nyelvű filmek mezőnyében Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nem a legesélyesebb az Oscar-díjra, ugyanakkor a tavalyi magyar győztes, a Mindenki sem tartozott akkor a legesélyesebbek közé, mégis elnyerte a díjat – mondta Szöllőskei Gábor filmes szakújságíró szombaton az M1 aktuális csatornán.

A szakértő elmondta, a vasárnap esti (magyar idő szerint hétfő hajnali) 90. Oscar-díjátadó esélyese a chilei A fantastic woman és a svéd A négyzet.

„Én úgy gondolom, most is van esély, lehet benne bizakodni, talán a témája az, ami kicsit közelebb hozhatja az akadémiai tagokhoz a Testről és lélekrőlt” – fogalmazott a szakértő.

Hozzátette, az sem elhanyagolható tény, hogy Enyed Ildikó az egyetlen női rendező a mezőnyben, ami a metoo-kampány idején fontos lehet.

Borítókép: Enyedi Ildikó filmrendező

Forrás: AFP/Angela Weiss

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!