Voices of 2017

2017.09.02. 07:50

Győrben lépnek fel az Operalia díjazottjai

A Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester által 1993-ban alapított világverseny díjazottjai első alkalommal lépnek fel Magyarországon.

Szombaton este lép fel az Operalia verseny négy díjazott énekese a győri Széchenyi téren, a Voices of 2017 nevű rendezvényen. A szabadtéri koncert este fél kilenckor kezdődik.

Az est magyar fellépője Wiedemann Bernadett lesz. Az Operaház vezető magánénekese a nemzetközi zenés színpadok egyik meghatározó mezzoszopránja, Európa, az Egyesült Államok és a Távol-Kelet zenés színpadainak elismert énekese.

Fellép még Marina Costa-Jackson szoprándíva, aki olyan közkedvelt zeneművekből énekel, mint a Tosca, a My fair Lady vagy a Traviata. Látató lesz Győrben Konu Kim, a dél koreai származású tenor, akinek programjában amerikai slágerek és bravúr tenorszámok szerepelnek.

Énekel majd Boris Prygl, a Szlovák Nemzeti Színház basszbaritonja. A fiatal énekes az elmúlt években számos jelentős opera szerepben vívta ki a közönség tetszését, idén pedig átvehette az Operalia Birgit Nilsson-díját.

A koncert állandó közreműködőjét, a Győri Filharmonikus Zenekart az Észtországból érkező Risto Joost dirigálja. A fiatal, Európa-szerte ünnepelt karmester többek között a Birgitta Fesztivál művészeti igazgatója. A programnak immár hagyományosan Mesterházy Gyula színművész lesz a moderátora. A koncerteket évente közel tízezer belföldi és külföldi érdeklődő tekinti meg.

Az Operalia verseny célja, hogy hogy új tehetségeket fedezzen fel az operaéneklés számára. A megméretésen 18 és 30 év közötti énekes vehet részt.

Címkék#Operalia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!