hagyományőrzés

2018.03.15. 19:27

Beindul a Nemzeti Lovasakadémia

Az akadémia igazgatója közleményében azt írta, a képzés májusban kezdődik.

Nemzeti Lovasakadémia és Tudásközpont kezdi meg munkáját, az akadémia hároméves képzést nyújt élménylovasoknak és lovasszakembereknek.

Gőblyös-Valentínyi Katalin, az akadémia igazgatója közleményében azt írta, a képzés májusban kezdődik, jelentkezni az akadémia honlapján, a nemzetilovasakademia.hu oldalon lehet.

Kiemelték, a Nemzeti Lovasakadémia magas szintű elméleti és gyakorlati tudást is biztosít tanítványainak. A képzés a klasszikus nemzeti hagyományokra épül, a magyar lovas elődök évezredes tudását továbbadva – fűzték hozzá.

A közlemény szerint az akadémia elméleti és gyakorlati oktatói olyan lovasszakemberek, akiknek több évtizedes szakmai múltjuk és tapasztalatuk van. Szaktudásuk felöleli a lovas és lókiképzési ismeretek teljes körét, az edzői hálózat pedig lefedi az ország teljes területét és a határon túli területeket is.

Hangsúlyozták, a Nemzeti Lovasakadémia azonban nem csupán oktatási intézmény. Tagjai évek, évtizedek óta kutatják a magyar nemzeti hagyományokat, az elődök örökségét, hogy így továbbvigyék, megújítsák, újra nemzetközi hírűvé tegyék a magyar lovaskultúrát.

A kutatómunka eredményét a Nemzeti Lovasakadémia Tudásközpontjában teszik közzé.

Címkék#ló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!