ünnep

2018.01.14. 15:25

Aranybált szervez a Budafoki Dohnányi Zenekar

Az est sztárvendége Horgas Eszter fuvolaművész és László Boldizsár operaénekes lesz.

Második alkalommal szervezi meg Aranybál elnevezésű rendezvényét a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Klasszik Rádió jövő szombaton a Pesti Vigadóban.

Hollerung Gábor, a zenekar ügyvezető zeneigazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta: a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával tartandó rendezvénnyel az a céljuk, hogy megidézzék „a bálok aranykorát”, a 19. századi társasági életet.

A bál a Budafoki Dohnányi Zenekar negyvenöt perces hangversenyével kezdődik, a többi között Erkel-, Strauss- és Lehár-művek szólalnak meg a koncerten. Az est sztárvendége Horgas Eszter fuvolaművész és László Boldizsár operaénekes lesz.

Az ügyvezető zeneigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy ma már nem sok helyen lehet valódi szimfonikus zenekarra keringőt táncolni, és a nyitótánc után, amelyben a Duna Művészegyüttes táncosai működnek közre, a közönség átveheti a parkettet.

A bál második felében a Dohnányi Zenekar Big Band-je, majd a Swing á la Django muzsikál – tette hozzá Hollerung Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!