Dalszínházi szuperprodukciók

2018.05.22. 15:35

A magyar operaház játszik a legtöbbet a világon

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója elmondta: tizenhat premier és hatvan különböző mű várja a közönséget a következő évadban. A társulat ősszel Amerikában turnézik.

Bár a Magyar Állami Operaház ebben az évadban az épület felújítása miatt felemás képet mutatott, a csonka évad ellenére is 22 bemutatót és több mint 500 előadást láthatott a közönség. A következő évad – a megújuló Andrássy úti épület és az Eiffel Műhely megnyitását követően – ennél jóval változatosabb programokat tartogat – erről beszélt Ókovács Szilveszter főigazgató az Echo TV Napi aktuális című műsorában.

Tizenhat új bemutató és hatvan különböző mű lesz az Operaház 2018/19-es évadában – jelentette ki az igazgató, aki szerint a felújítások ellenére is. a színvonalas műsornak, a külfödi utaknak, vendégszerepléseknek köszönhetően továbbra is a világ legtöbbet játszó operaháza lesz a budapesti.

A következő évadot Itáliának szentelik, mivel Puccini mind a közönség részéről népszerű, mind a szakma számára igényes. 2019 májusában pedig olyan Puccini-fesztivált rendeznek, ahol a szerző összes műve elhangzik majd, ez újabb kuriózuma lehet a hazai operajátszásnak, hiszen erre sehol máshol nem került még sor – tette hozzá Ókovács Szilveszter.

Az Operaház ősszel története során először utazik majd Amerikába, ahol a New York-i Koch Theaterben és a Carnegie Hallban szerepel majd. A kéthetes program első felében a legnépszerűbb magyar operákat, többek között Bartók száz éves alkotását, A kékszakállú herceg várát és a Bánk bánt is bemutatják. Utóbbival az amerikai magyar diaszpóra és a magyar kultúrpolitika régi vágya teljesül.

Borítókép: Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Forrás: MTI / Máthé Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!