Sohavégetnemérős

2018.02.26. 16:58

14 filmet mutatnak be a Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon (videó)

A rendezvény vetítéssorozata a cannes-i filmfesztiválon 2017-ben nagydíjra jelölt, Mundruczó Kornél rendezte Jupiter holdja című filmmel nyílik.

Hét nagyjátékfilmet és hét rövidfilmet mutatnak be a szerdán kezdődő 8. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon – közölte a Balassi Intézet bukaresti központja.

A vasárnapig tartó filmnapokat a Balassi Intézet bukaresti központja és a marosvásárhelyi K'Arte Egyesület szervezi. A helyi Művész moziban tartott vetítéseken a közönség az elmúlt évben bemutatott, nemzetközi fesztiválokon szerepelt és díjazott magyar filmeket láthatja román vagy angol felirattal.

A magyar filmnapok két kísérő rendezvénnyel indul, szerdán a G. Caffé-ban lesz a #Sohavégetnemérős hangulati generációs film marosvásárhelyi premierje, illetve csütörtökön a K'ARTE Galériában nyílik meg a marosvásárhelyi származású, Franciaországban élő és alkotó Simon Emőke képzőművész Egy saját szoba című kiállítása.

A Marosvásárhelyi Magyar Filmnapok vetítéssorozata a cannes-i filmfesztiválon 2017-ben nagydíjra jelölt, Mundruczó Kornél rendezte Jupiter holdja című filmmel nyílik, amelyet a romániai mozipremier előtt mutatnak be az erdélyi közönségnek.

Így készült:

 

Levetítik Gigor Attila Kút című filmjét, Rohonyi Gábor és M. Kiss Csaba Brazilok című vígjátékát, Kostyál Márk Kojot című filmjét, valamint Török Ferenc 1945 című történelmi drámáját. A filmnapok Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotásával zárul.

A rövidfilmes programban a budapesti BuSho Nemzetközi Rövidfilmfesztivál tavalyi legjobb magyar filmjeit vetítik. A programban animációs filmek, kisjátékfilmek és kísérleti filmek is szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!