Kultúra

2016.12.11. 14:02

Világsztárok bőrébe bújhatott az ifjú tehetség

Szurkoltunk a Békés megyéhez több szállal is kötődő Tabatabai Nejad Flórának 2013-ban is, amikor megpillantottuk a televízió képernyőjén, az Ének iskolája című műsor egyik legfiatalabb résztvevőjeként. Flóra ismét képernyőn van, a Sztárban sztár +1 kicsi a Super TV2 zenés show műsorában tűnik fel vasárnap esténként Király Linda párjaként. Először John Travolta és Olivia Newton-John párosát alakították, majd Jay-Z és Alicia Keys kettőseként arattak fergeteges sikert.

Csete Ilona

Durva bulit nyomtatok! Királyok vagytok! Ilyen kicsi kislányból micsoda hangok jönnek elő — ez volt a múlt vasárnapi produkció vastapsa után megszólaló zsűri véleménye a Király Linda-Tabatabai Nejad Flóra duettjéről. Jay-Z és Alicia Keys megszemélyesítőiként álltak színpadra a Sztárbansztár+1Kicsi produkcióban.

A Sztárban sztár korábbi évadjainak énekesei és ismert gyermektehetségek alkotnak most párost. Profi sminkesek, maszkmesterek, fodrászok és stylistok segítenek nekik abban, hogy külsőleg megtévesztésig hasonlítsanak azokra a sztárokra, akiknek ,,belebújnak a bőrükbe...

A felnőtt szereplők nem csak duett partnerek, hanem a gyermekek segítői is.


— Király Linda és Flóra nagyon egymásra hangolódott. Már javában készülnek a vasárnapi feladatukra: Christina Aguilera amerikai popénekesnő egyik számát adják elő. A táncpróbán láttam, fergeteges előadással készül a kislányom és Linda — ezt már Flóra édesanyjától, Radics Mónikától tudtuk meg, aki mindenben támogatja 6. osztályos gyermekét. Pár hónapja kapta a felkérést Flóra: volna-e kedve részt venni az újabb tévés műsorban.

— A döntést ezúttal is Flórára bíztuk. Ő nagyon kedveli ezt a közeget, örömmel vállalta. Az Ének iskolája óta magántanuló, hiszen több színházban szerepel a fővárosban. Az Egerek és a Négyszögletű kerek erdő című darabokban énekes-színészi feladatai vannak. Most ez a produkció is hetente 4-5 napos budapesti jelenlétet kíván — mesélt mozgalmas mindennapjaikról az anyuka. Azt is elárulta, Flóra énekversenyekre járt s jár (legutóbb megnyerte a Silver Yantra nemzetközi énekversenyt korosztályában, Bulgáriában. 25 énekest utasítva maga mögé). Ének tanára, Matuska Tímea, sokat segít a kislánynak, az eredményei pedig önmagukért beszélnek.

— Sokat változott Flóra hangszíne, hiszen a pöttöm kislányból kiskamasz lett, hangterjedelme is nőtt, ennek már a mostani produkcióban  hasznát veszi. Képes felnőtt énekesek remek hangi adottságait leutánozni. Flóra ebben is maximalista, ahogy a táncos koreográfia elsajátításában. Mindent megtesz azért, hogy a közönséget magával ragadja. Vasárnap ott voltam a nézők soraiban, és a könnyeimmel küszködtem, olyan ügyes volt — mondta meghatottan az édesanya. Azt már nevetve tette hozzá, hogy a főváros és Szeged között ingázva, minden hazatéréskor egyenként kerül ki a lakásukba egy-egy karácsonyi girland, fényfüzér, majd egy újabb dísz.


S hogy milyen színészi képességei vannak a hangi adottságai mellett Flórának?

— Szerény gyerek volt mindig. Amikor láttam a színházi próbákon, nem is értettem, miért éppen Flórára esett a választás. Majd hazajött a kislány és ezt mesélte:

— Azt mondták nekem a nagy színészek, nem ciki a színpadon bohóckodni. És minél hangosabban tapsol a közönség, az azt jelzi, jó vagyok. Hangos és még hangosabb tapsra kell törekedni — azóta Flóra kinyílt, a színpadon levetette minden gátlását. Cserébe pedig valóban hangos tapsot kap.


Ismerik a megyében
Tabatabai Nejad Flóra anyukája csanádapácai, édesapja, dr. Tabatabai Nejad Mohamed az orosházi kórház altatóorvosa volt, napjainkban Kaszaperen háziorvos. Flóra a Király Königh Péter Zeneiskola előkészítőjébe járt, s ahol már 7. éve tanul. Klasszikus zongorázik szintén 7 éve. A sándorfalvi zeneiskolában pedig most kezdett jazz-zongorát tanulni Blahó Attila tanítványaként. Ismerik Békéssámsonban, Nagyszénáson, Tatán, Algyőn, hiszen ezeken a helyeken is fellépett. Megörvendeztette már a kaszaperieket is énekével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!