Kultúra

2016.12.13. 14:52

Elvis él és nagyon boldog karácsonyt kíván!

A gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ december 17-én fergeteges Rock & Roll partyval zárja a Kultur Cafe Klub elnevezésű rendezvény idei szériáját. A lemezeket Balog István Cooper pörgeti, Szilágyi Gábor pedig szakértő segítséggel támogatja a szerény tánctudással rendelkező, ámde ambiciózus érdeklődőket. Valódi csemege is várja az Elvis rajongókat, hiszen mintegy kísérőként a történelmi fürdővárosban első alkalommal lesz látható az ország egyik legnagyobb Elvis relikvia kiállítása. (x)

BEOL

– Jelentjük, a Kultur Cafe Klub első köre igencsak sikeresen vette az akadályt, hiszen az eddigi öt alkalommal több, mint 3.000 kultúrára, lazulásra vágyó vendégünk volt. Mint Kiss János ötletgazda, rendezvényszervező kifejtette, méltó módon szeretnék befejezni az első menetet, de már készül a következő kör is, ami a 2017-es év februárjában, márciusában lesz majd kellőképpen aktuális.

Az estről, a táncos mulatságról szólva Balog István, alias Cooper elmondta: szombaton este, éjszaka a rongylábú profik és a lelkes műkedvelők is megtalálhatják a számításukat, hiszen Szilágyi Gábor tánctanár szakértő módon segíti majd azokat, akik ezt feltétlenül igénylik. A talpalávalót bakelit lemezekről szolgáltatják, s a repertoárban a klasszikus kedvencek mellett a legfrissebb címek is helyet kapnak.

Mint fogalmazott, ezt a fajta pörgést mintegy hat évvel ezelőtt kezdték el, s a fesztelen hangulat megteremtése mellett leginkább arra fókuszálnak, hogy kimondottan táncolható zenéket tegyenek fel. A lényeg, hogy párban és csoportosan, egy kupacban táncolható muzsikák szerepeljenek a kínálatban, a legfontosabb kitétel pedig, hogy a klasszikus diszkó vonulat náluk felejtős – húzta alá.

Az estet kiegészítő (vagy inkább teljessé tevő) Elvis-kiállításról tudható, hogy igazi relikviák, különlegességek lesznek láthatóak. Balog István példaként hozta, hogy egy 24 karátos, arannyal bevont CD is a tárgyak között szerepel, csakúgy, mint jó pár eredeti plakát, bakelitlemez és könyv, azonban egyéb érdekességekkel is készülnek.

Mint mosolygósan fogalmazott: a tárlatot Szilágyi Gábor szervezte, aki talán a valaha volt legnagyobb Elvis Presley rajongó.

Szóval a lényeg: ROCK & ROLL PARTY a Kultur Cafe Klub legénységével, BALOG ISTVÁN és SZILÁGYI GÁBOR tánctanárokkal, valamint ELVIS PRESLEY szellemével! 2016. december 17. (szombat) 20 óra, gyulai művelődési központ. Belépő: 700 Ft/fő, ami megváltható a helyszínen, a rendezvény napján 18 óra 30 perctől.

Címkék#Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!