Kultúra

2015.04.03. 15:10

Negyvenéves a Vágtázó Halottkémek

A Vágtázó Halottkémek jubileumi koncertsorozatának második állomása Békéscsaba. A Csabagyöngyében szombaton este a helyi Tűz-Kör Táltos Dobkör zenél előttük. (x)

BEOL

A VHK idén ünnepli a 40. születésnapját. Ennek alkalmából sok mindennel tervezik meglepni a hozzájuk hűséges rajongókat, miközben azt is szeretnék, hogy azok is újra rátaláljanak a zenekarra, akikkel már régen nem találkoztunk. A turné második állomása Békéscsaba, így a helyi rajongók mindjárt a koncertsorozat elején találkozhatnak a legendás zenekarral.


A VHK koncertje előtt nem egy szokásos vendégzenekart láthat a közönség: a Tűz-Kör Táltos Dobkör vezet át a csendből a VHK őrjöngésébe.

A VHK többek között Iggy Pop, Lemmy (Motörhead), Henry Rollins és Jello Biafra kedvenc zenekara. 1986-ban, amikor Amszterdam volt Európa kulturális fővárosa, a holland királynő, Beatrix személyesen kérte a hatóságokat, engedélyezzék a VHK kiutazását.


Népszerűségüket jól jellemzi, hogy szerepeltek Bódy Gábor híres “Kutya éji dala” c. filmjében, melyben az énekes, Grandpierre Attila önmagát alakította, mint csillagászt és vágtázó halottkémet.

Lemezeik még a MAHASZ eladási Top-40 listáján is feltűntek. A "Naptánc" 1999 decemberében jelent meg Magyarországon, majd a következő évben Észak-Amerikában és Nyugat-Európában a Neurot Recordings (USA) kiadásában és terjesztésében.


További részletek az együttesről a Csabagyöngye honlapján. Online jegyvásárlás ide kattintva.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!