Kultúra

2015.04.18. 07:46

Király L. Norbi még mindig szét tudja szedni a színpadot

A Békés Megyei Hírlap vendége volt Király L. Norbi. A 2010-es X-Faktorban feltűnt, majd később teljesen eltűnt énekest az elmúlt esztendők eseményeiről, gyermekéről, illetve a visszatérésről kérdeztük.

BEOL

Fotós: Lehoczky Peter

Rendhagyó színpadi fellépésnek lehettek szemtanúi 2010-ben az X-Faktor nézői. Kissé furcsa mozgásával és jellegzetes hangjával szinte pillanatok alatt felkavarta az RTL Klub tehetségkutatójának állóvizét Király L. Norbi, akinek népszerűsége lényegében azóta is töretlen.

Joe Cocker, You Can Leave Your Hat On című sajátos feldolgozása például máig az egyik legnépszerűbb felvétel az X-Faktor hazai témakörében megtalálható Youtube-videók között. A kaposvári fiatalember az öt évvel ezelőtti tehetségkutatóból végül harmadik helyezettként távozott, nem sokkal később pedig hosszú időre eltűnt. Szerkesztőségünkben nemcsak a visszatérésről, a stílusváltásról, de külföldi sikereiről is mesélt.

– Az X-Faktor után bejártuk az egész országot, illetve nem egyszer vendégeskedtünk a határon túl is. Ebben az időszakban két lemezem is megjelent. Ezt követően jött a családalapítás, és mivel elsősorban erre összpontosítottam, egy időre búcsút intettem a szakmának – emlékezett vissza az elmúlt esztendőkre Norbi.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]
– Immár öt éve, hogy véget ért az X-Faktor. Tartod még valakivel a kapcsolatot a régi csapatból? Ha jól tudom, a mentoroddal, Keresztes Ildikóval például kifejezetten jó viszonyban maradtatok.
– Ez így van, szoktunk is beszélni, de általában csak telefonon. A többiekkel viszont egyáltalán nem tartom a kapcsolatot. Mindenkinek megvan a saját pályája, építi a karrierjét, és elsősorban ezzel van elfoglalva, így nem igazán jut idő arra, hogy egymással foglalkozzunk – avatta be lapunkat a részletekbe.

Az X-Faktor, majd az azt követő folyamatos fellépések után Norbi még hosszú ideig szerepelt az országos lapokban, gyermeke megszületésekor azonban úgy döntött, egy időre visszavonul. A fiatal énekes Békéscsabán tett látogatása során elmondta, tavaly januárban tért vissza, amikor új menedzserrel, új stílussal és egy teljesen új műfajjal jelentkezett.

– Egy igazán kirobbanó, pörgős személyiségnek ismerhettek meg a tévénézők, és persze a közönség is. Változott valami, amióta családapa lettél?
– Igazából nem. Most is szét tudom szedni a színpadot, ugyanúgy szeretem az őrületet, a látványt, a show-t, és ugyanúgy szeretem meghökkenteni az embereket, sőt. Egyre újabb és jobb ötleteim támadnak. Úgyhogy nem lett belőlem egy mackóalsós apuka – tette hozzá.

Elmondta, a rock vonal ugyan nem maradt meg, de a műfajjal járó „őrületet” egy másik stílusban továbbra is kamatoztatja, meglehetősen nagy sikerrel. Egyik aktuális, Neel ft. Feeling Music - Pussy And The Bass címmel készült munkáját külföldön is rendkívül pozitívan fogadták.

– A rock vonal őrületét átvittük pop-dance-electróba. Az említett dalt például Kínában, Koreában, Ausztráliában, de még Londonban is hallgatják, mi több, le is töltik. Nagyon meglepődtem, amikor rendre pozitív visszajelzéseket kaptam. Egy Grammy-díjas DJ is nagyon jó véleménnyel volt a dalról, ami megint nem kis dolog – mesélte.

Norbi rajongói tábora a mai napig megmaradt. Facebook-oldalát naponta csaknem 200 ezren keresik fel, emellett tucatjával kapja a postai leveleket is.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Norbinak bejött a Hírlap, a BEOL és a Hírlap Facebook-oldalának is követője lett. Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]
– Facebookon és a hagyományos postai levélben is rengeteg megkeresést kapok, hol gratuláció, hol különféle felkérések vagy éppen autogramosztás kapcsán. A menedzseremmel általában mindig kijelölünk egy mindkettőnk számára megfelelő napot, majd végigolvassuk őket. Mindre sajnos nem jut idő, de igyekszem a lehető legtöbbre válaszolni.

Norbi aktuális slágerei között több magyar dal is kitűnik, egy pedig különösen: a „Győztes előre néz” című munkája immár a székesfehérvári vízilabda csapat hivatalos himnusza.

– Több rádióban is hallható volt a dal, a kívánságműsorokban is egyre többször kérték a hallgatók. Így jutott el a csapat edzőjéhez, akitől kaptunk egy e-mailt, hogy mit szólnánk hozzá, ha a csapat himnusza lehetne. Nagyon örültünk neki, megbeszéltük a részleteket, és természetesen igent mondtunk. A dal egyébként rendkívül erős motivációs célzattal rendelkezik, hiszen kifejezetten sportolásra alkalmas munkáról van szó. Valljuk be, ebben a világban nincs olyan ember, akinek ne lenne valamilyen gondja, mindenkinek megvan a maga problémája. Vagy azért, mert magányos, vagy azért, mert anyagi gondokkal küzd. Egy olyan dalt szerettem volna, ami kihúzza az embereket ezekből a lelki hullámvölgyekből. Szerencsére pont olyannak sikeredett, mint amilyennek megálmodtam. Volt, aki magára tetováltatta a dal szövegét, de olyan is, aki levélben köszönte meg a „segítséget”, mert ez a szám segített neki abban, hogy felálljon a padlóról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!