Kultúra

2015.04.19. 20:34

Gyermekrajz kiállítással zárult a programsorozat

A színház és a bábszínház világa volt a témája a Csabai Kulturális Játékok keretében zajlott gyermekrajz-pályázatnak.

M. P. M.

Az alkotásokból összeállított, XXXVII. Városi Gyermekrajz kiállítás eredményhirdetéssel egybekötött megnyitóját szombaton délelőtt tartották a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Az intézmény Múzsák termében a megjelent gyermekeket és szüleiket Szarvas Péter polgármester és Ando György, a múzeum igazgatója köszöntötte, majd következett a díjátadás.

Mint arról már beszámoltunk, a Csabai Kulturális Játékok című nagyszabású megmérettetés-sorozat kedden kezdődött el általános iskolásoknak a megyeszékhelyen. Az első a programok sorában a József Attila Városi Szavalóverseny volt, melynek a Lencsési általános iskola adott otthont.

Szerdán, stílszerűen a Meseházban, mesemondók mérték össze tudásukat a résztvevők. Egy nappal később a megyei könyvtárban könyvtárhasználati és rejtvényfejtő tudományukból adhattak számot a nevezők. Pénteken az ifjú népdalénekesek találkoztak a helyi zeneiskolában, illetve a Szent István téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!