Kultúra

2014.04.23. 13:57

Újra Békés megyeiek Závada Pál regényében

A Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság április 28- án, hétfőn este hat órakor a Jókai Szalonban mutatja be Závada Pál Természetes fény című új regényét.

BEOL

A Jadviga párnája, a Milota, A fényképész utókora az Idegen testünk című emlékezetes regények szerzője újabb, a térségünkhöz is kapcsolódó művel lepte meg olvasóit.

A Természetes fény döntően a második világháborúban meg előtte és utána játszódik. A szereplők javarészt Békés megyeiek, nők és férfiak, magyar magyarok, magyar szlovákok és magyar zsidók - ettől is függően veti őket a történet az öldöklés, a kényszermunka, a fogság vagy az áttelepülés közép- és kelet-európai helyszíneire. Eközben szeretnek és csalódnak, áldozattá vagy tettessé is válnak, elbeszélnek vagy fényképeznek - és vannak, akik nem térnek vissza többé.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Závada Pál
[/caption]

Eltelt hét évtized, az okokat és a miérteket elfelejtettük: könnyű szívvel nézegettünk retusált képeket. Hogy ennek vessünk véget, ezt ajánlja Závada Pál nagy regénye, miközben máig bevilágít bennünket az iszonyúan szenvtelen természetes fény- olvasható a meghívóban.

Az est házigazdája: dr. Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka főszerkesztője. A rendezvény támogatója: a Szépírók Társasága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!