Kultúra

2013.06.25. 15:59

Csontváry a Csabagyöngyében

Csontváry reprodukciós kiállítás nyílik a Csabagyöngye Kulturális Központban július 6-án, szombaton. A tárlat július 24-ig ingyenesen látogatható.

BEOL

Több mint harminc Csontváry-festmény reprodukciója lesz látható július 6-ától bő két héten át a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az összeállításban többek között Csontváry Kosztka Tivadar olyan nagyszerű és méltán híres alkotásai kerülnek bemutatásra, mint az Öreg halász, az Önarckép, a Magányos cédrus, a Szerelmesek találkozása, vagy a Zarándoklás a cédrusokhoz - írta közleményében a Csabacsöngye Kulturális Központ.

Hogy az érdeklődők mélyebb betekintést nyerhessenek az életében itthon nemigen elismert művész belső világába, a tárlat első napján, július 6-án, szombaton (a művész születése 160. évfordulójának másnapján) egy Csontváry Napot rendeznek. Délután két órától előadásokat hallhatnak a festőzseni életútjáról, küldetéséről, napút-festészetéről, és nem utolsó sorban a magyarság üdvtörténelmében betöltött profetikus szerepéről.

A Napút stációi Csontváry műveiben címmel Pap Gábor művészettörténész, “Te leszel a világ legnagyobb napút festője…” címmel Rácz Zsolt Ferenc, a kiállítás főszervezője és A Csontváry-rejtvény/A tiltott művészettörténet és hit, avagy a bölcsesség képeket szerkesztett magának témában Menyhárt László művészeti író tart az alkotó személyét és munkásságát bemutató előadást.

A Csontváry Napra jegyek elővételben megvásárolhatók a Csabagyöngyében (1500Ft), emailen foglalhatók a szervezőknél ([email protected], [email protected] ), illetve aznap a helyszínen (2000 Ft-ért).

Csontváry Kosztka Tivadar festményeinek reprodukciói július 6-24. között ingyenesen tekinthetők meg a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik