Kultúra

2013.06.06. 15:08

A gyulai Simon Viktor jól szerepelt a Freelusionnel

Bekerült a legjobb negyvenöt közé a Freelusion nevű magyar formáció a legnagyobb brit tehetségkutatóban, a Britain’s Got Talent elnevezésű műsorban. A táncos csapat egyik tagja a gyulai kötődésű Simon Viktor.

Papp Gábor

A fiatalember Gyulán született, majd 1997-ben, a Kerekes Judit vezette a Fitt Dance SE-ben kezdett el táncolni Békéscsabán. Ekkor még elsősorban a fitnesszel foglalkozott, amiben egyéni országos magyar bajnok lett, míg társaival csapatban bronzérmet szerzett. Később egyre inkább a táncra kezdett el koncentrálni, hasonló sikerrel, hiszen szólóban, duóban, csapatban és formációban egyaránt kiérdemelte a magyar bajnoki címet, sőt világbajnokságon is jól szerepelt.

Az érettségi után Los Angeles-ben tanult tovább, ahol olyan szakemberek irányítása alatt fejlesztette a tánctudását, mint Brian Friedman, az X-faktor amerikai koreográfusa.

— Miután hazajöttem a klasszikus képzések felé nyitottam, hiszen azok nélkül lehetetlen komoly eredményeket elérni hosszú távon — nyilatkozta lapunknak Simon Viktor. A táncos karrierje folyamatosan ívelt, ível felfelé. Az X-faktor, a Voice és a Csillag születik tánckarában egyaránt szerepet kapott, ahogy az Eurovíziós dalfesztivál magyarországi adásaiban is. Király Viktor egyik háttértáncosa, Takács Nikolas koreográfusa, és az énekes dalainak szövegét ugyancsak ő írja.

A Freelusion nevű formációt az a Papp Timi alakította 2009-ben, akinek a nevéhez számos nagy formátumú táncos produkció fűződik. A csapat 2009-ben alakult, ők alkalmaztak elsőként a világon „3D térvetítéses videomapping” technológiát interaktív tánccal kombinálva. Európa számos országa mellett több alkalommal felléptek már Indiában és Törökországban is, de tevékenységükre felfigyelt már a japán televízió is.

A Freelusion mintegy 20 magyar szabadúszó táncművészből áll, akik közül négyen, Papp Timi, Anda László (Mady), korábban a Bizö Boys és a Bad Boyz tagja, Simon Viktor volt fitneszversenyző, táncművész, valamint Túri Lajos Péter, a Megatánc döntőse lépett fel a brit tehetségkutatóban.

— Óriási élmény volt szerepelni a műsorban, amelyet a felmérések szerint 10-15 millióan néznek — ecsetelte Simon Viktor. A formáció egyébként az első körből, 25 ezer jelentkező közül tovább jutott a legjobb 45 produkció közé. A zsűri azt mondta róluk, a jövőbe kalauzolják a nézőt. A szigoráról ismert Simon Cowell például úgy vélte: a Freelusion megelőzi saját korát a „3D videomapping” elnevezésű látványos technikai háttérrel kevert táncos produkcióban.

A második körben a döntnökök két hölgy tagjának kevésbé tetszett az előadásuk. Amanda Holden például azt mondta, hogy ő újra az előválogatón látott kockákra épülő műsort csodálta volna meg szívesebben. Így a döntőbe nem kerültek be, ugyanakkor a Facebookon és az internetes oldalakon számos kedvező visszajelzést kaptak, a mai napig sokan keresik, rengetegen bíztatják őket.

Simon Viktor elmondta, egyáltalán nem csalódottak az elődöntő miatt, s nagyon szurkolnak a fináléba már bekerült másik magyar csapatnak, az Attraction árnyékszínháznak is.

Fellépése óta a Freelusion számos fellépési felkérést kapott Angliából, a Közel-Keletről, s valószínű, hogy egész estés műsorral is kirukkolnak majd.

Gyula ma is közel áll hozzá, ha teheti szívesen jön

— Gyulán születtem, a város mindig is nagyon közel állt hozzám, s ha tehetem, szívesen látogatok haza. Sajnos a távolság viszont nagy, ami megnehezíti az utazást — mesélte lapunknak Simon Viktor, aki elárulta azt is, hogy szülei és testvére mai napig a fürdővárosban él.

— Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, s ha lehetőségük nyílik rá, akkor az interneten keresztül is figyelemmel kísérték a tehetségkutató alakulását — fogalmazott Simon Viktor. — Nem tagadom, hogy Békéscsabát második otthonomként szeretem, számos emlék köt a megyeszékhelyhez.

— Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, s ha lehetőségük nyílik rá, akkor az interneten keresztül is figyelemmel kísérték a tehetségkutató alakulását — fogalmazott Simon Viktor. — Nem tagadom, hogy Békéscsabát második otthonomként szeretem, számos emlék köt a megyeszékhelyhez.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!