Kultúra

2013.01.29. 13:03

Francia snittek az új ZöldÖvezet-klipben

Új videoklippel jelentkezett a napokban a ZöldÖvezet. A gyulai hiphop csapat a Ki vagyok én? című dalhoz készített kisfilmet, Franciaországban és itthoni koncertjeiken forgatott jelentek felhasználásával.

sz. gy.

– A klip ötlete akkor fogalmazódott meg, amikor meghívást kaptunk a MaradaVad zenekarral Franciaországba, 2012 októberére. Az út előtt egy héttel készült el a dal demo változata, erre vettünk fel különböző franciaországi helyszíneken, kiránduláson, próbákon, illetve próbák szüneteiben anyagot. A kamerákat a velünk együtt utazó MaradaVad zenekar tagjai kezelték, illetve mi magunk vettük fel a jelenetek egy részét – avat be a részletekbe Körk, a ZöldÖvezet egyik frontembere. – A klip többi képét a 2012-es fellépéseinkből vágtuk össze, amelyekben nagy szerep jutott Jobbágy Zoltánnak, Tóth János Olivérnek, illetve Fazekas „Fazzy” Gergőnek és Takács Zsoltnak is.

Mint Körk fogalmaz, előzetesen semmilyen koncepciója nem volt a klipre, csak pár kép a fejében. Odakint látták meg az adottságokat, helyeket, embereket, így talán ez lett az eddigi legspontánabb videójuk.– Egy tőlünk eddig szokatlan témakört próbálunk a hallgató lelki szemei elé festeni szavakban. Sokan meglepődtek, pozitívan csalódtak most bennünk. A megjelenést követő pár órában nagyon sok barátom, ismerősöm vette a fáradságot, hogy felemelje a telefont és kifejezze tetszését. Ezt köszönjük, mert ebből építkezünk akár a színpadon, akár a hétköznapokban, akár a következő dalunkban, videónkban – hangsúlyozza a rapper.

Hozzáteszi ugyanakkor: – Soha nem voltunk az a rapcsapat, aki a csajozásról, a buliról, meg a csillogásról ír, ha fel is merült, ezt megpróbáltuk a magunk nyelvén előadni. Nem akartunk, és nem is akarunk ilyen sablonokat. Az országban rengeteg a másolat, és a másolat másolata. Na ettől mi tudatosan távol tartjuk magunkat, és úgy látszik, hogy működik az út, amit járunk.

Ami a jövőt illeti: a ZöldÖvezet naptárában a februári hónap kezd betelni, meglepően nagy az érdeklődés a csapat irányába. Egyre több a közös koncertjük a szintén gyulai MaradaVad együttessel, melynek tagjaival barátilag és zeneileg is jó az összhang. Ennek jegyében az év második felében Németországba készülnek egy közös koncertezésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!