Kultúra

2013.01.18. 13:41

Bánk Bánnal, humor- és bluesfesztivállal jubilál a várszínház

Gőzerővel zajlik a Gyulai Várszínház jubileumi, ötvenedik évadának előkészítése. A részletekről Gedeon Józseffel, a Gyulai Várszínház igazgatójával beszélgettünk.

P. G.

— Úgy tudjuk, hogy hamarosan elbírálják a jubileumi, ötvenedik évadhoz kapcsolódóan kiírt drámapályázatra beérkezett alkotásokat.
— Így igaz. A pályázat témája Gyula 1566-os török ostroma, védőinek hősies ellenállása. Három alkotó készítette el drámáját az esemény kapcsán, amelyek értékelése jelenleg is tart. A győztes drámát az ötvenedik évad egyik bemutatójaként tekinthetik meg az érdeklődők.

— Milyen meglepetésekkel készül még a várszínház az idei nyárra?
— Három további bemutatóval kedveskedünk vendégeinknek, ahogy a kultúrakedvelő közönség nemzeti drámáinkat, Az ember tragédiáját vagy a Bánk bánt is megcsodálhatja. Irodalmi humorfesztivált rendezünk, de nem maradhat el a hagyományos, mindig sokakat érdeklő blues- és jazzfesztivál sem. A pontos programot először a budapesti Utazás kiállításon ismertetjük meg a nagyközönséggel.

— Mikor kezdődik idén a Gyulai Várszínház nyári évada?
— A szokásosnál egy héttel korábban, június 22-én ingyenes előadással kezdődik az évad a gyulai vár előtt. Másnap bemutatjuk a színház jubileumi emlékkönyvét, míg este gálaestet rendezünk az elmúlt évek jelentős művészeinek fellépésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!