Kultúra

2012.12.15. 08:19

Jótékonysági esttel segítették a diáklányt

Füzesgyarmaton, a művelődési házban jótékonysági estet rendeztek péntek este Bakonyi Andrea megsegítéséért. A 21 éves lány fél éve, a diploma megszerzése előtt kapott agyvérzést, utána nem sokkal még egyet.

L. B.

Azóta megtörtént a „csoda”, októberben kikerült a debreceni klinika intenzív osztályáról. Megkezdődött a rehabilitáció, a gyógytorna és további kezelés, mely azonban súlyos összegeket emészt fel.

– Andrea az általános iskolát a városban végezte, szinte végig kitűnő eredménnyel, tehát nagyon tehetséges fiatal hölgyről van szó. Az érettségit már a Tóth Árpád gimnáziumban szerezte meg a cívis városban, a Debreceni Egyetemen pedig biológusnak készült – mesélt Andreáról Kovácsné Czeglédi Mária Tünde képviselő, a szociális és egészségügyi bizottság elnöke, az estet szervező Margaréta Családos Egyesület elnöke. Mint elmondta, az eseményt a család kérésére és közreműködésével rendezték meg.

– Színvonalas műsort állítottunk össze, fellépett a helyi mazsorett csoport, illetve zenés-táncos összeállítást láthatott a közönség – folytatta Kovácsné Czeglédi Mária Tünde. A rendezvény fővédnökének a parlament egészségügyi bizottságának elnökét, dr. Kovács József országgyűlési képviselőt kérték fel. Az estre a belépés ingyenes volt, de sokan vásároltak támogatói jegyeket. A befolyt összegből Andrea rehabilitációs gyógykezelését fedezik.

– A rendezvényen túl egy számlaszámon (11773339-01037540) számít a család az együttérzők segítségére, hisz’ minden adomány fontos, hogy Andrea újrakezdhesse az életét – tette hozzá. Hangsúlyozta, a Margaréta Családos Egyesület alapszabálya is tartalmazza a családsegítést, a célok között szerepel a jótékony akciók szervezése. Ennek szellemében segítettek nemrég tartós élelmiszerrel és játékokkal egy kétéves kislányt is, aki szívműtéten esett át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!