Kultúra

2012.10.12. 19:39

Átadták a Békés megyei Prima díjakat

Szeghalmon a művelődési házban adta át pénteken a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei tagozata a Prima-díjakat, illetve számos vállalkozó és mester kapott elismerést az utóbbi években, évtizedekben végzett munkáért.

L. B.

Nagy Mihály László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke elmondta, hogy már hetedik alkalommal rendezték meg a gálát. Mivel az ünnepséget évente más helyszínen tartáják, az idén Szeghalom adott otthont az eseménynek, melyen a kultúrát kedvelők sem unatkoztak, ugyanis több együttes is színpadra léphetett, szórakoztatta a szépszámú közönséget.

Legelőször a megye kiváló mestereit szólították a pódiumra. A vésztői, vendéglátásban ismert Kurucsó Elek; a szeghalmi építési vállalkozó, Blaskó György; a füzesgyarmati hintókészítő, Galambos Sándor; a szeghalmi gumijavító, Berke József; a dévaványai hentes, Vetési István; a füzesgyarmati cukrászházaspár, Tóth Lajos és Tóthné Csábi Katalin vehetett át elismerést.

Összesen hat cég és annak első embere érdemelte ki idén a kiváló vállalkozói dicséretet: így a körösladányi Fehér Antal, a szeghalmi Mester Csaba, a dévaványai Nagy Ferenc, a vésztői Szabó László, a gyulai Tárnok János és a sarkadi Simon Lajos. Az Erste Bank egy különdíjat is átadott, melyet a mikro- és kisvállalatok kaphatnak, ezt ebben az esztendőben a szeghalmi Szabó László szikvízkészítő-mester vehette át, akit a sárréti városban mindenki csak „szódás Laciként” ismer.

Hagyománynak tekinthető, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a fővárosban odaadományozza a kiváló vállalkozó elismerést, a megyei szervezet erre a címre békéscsabai Bora Imrét és a szeghalmi dr. Kádár Gyulát terjeszti fel. A megyei tagozat média különdíjat ítélt oda Szekeres András újságírónak.

Mivel harminc esztendővel ezelőtt kezdte meg működését két cég, azóta pedig nagy foglalkoztatókká nőtték ki magukat, több mint száz embernek adnak munkát és megélhetést, dicséretet kapott Bődi János, a szarvasi Integrál Építőipari Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve Layer István, a szeghalmi Layer Kft. ügyvezetője.

Az este végén adták át az idei Békés megyei Prima-díjakat. Cseh István gitárművész Békéscsabán nőtt fel, tehetsége már korán megmutatkozott. Számos zenei stílusban otthonosan mozog, a klasszikustól a népzenén át egészen a rockig. Lenkefi Zoltán vezeti a Békéscsabai Napsugár Bábszínházat, mely „mindent megtesz a gyermekek művészeti neveléséért, a színvonalas és szórakoztató színházért”.

A Sárrét 100 Tagú Együttese négy településen – Körösladányban, Vésztőn, Füzesgyarmaton és Szeghalmon – működik, számos sikert ért el az utóbbi években.

Címkék#szeghalom
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!