Kultúra

2012.09.05. 11:02

Visszatapsolták az Ormányos Hüntyüllért

Összesen 193 előadást játszottak a Napsugár Bábszínház művészei az elmúlt évadban. A dolgos hétköznapok lezárultát követően azonban nem pihentek sokáig, a nyári szünet után immáron gőzerővel készülnek az új előadásokra.

M. P. M.

— Négy bemutatóval várjuk majd bérletes nézőinket. A Repülő kastély Kormos István tündérmeséje nyomán készül. Az Egy korszerű boszorkány hétköznapjai egy kedves vasorrúról szól. Újra vendégül látjuk Pályi Jánost is, aki az Órajáték című előadását hozza el, és színpadra visszük még a Csipkerózsa felújított változatát is.

Továbbra is műsoron tartjuk az Ormányos Hüntyüllért, a Kityi kotyi kityi kotty, avagy utazás a csacsifogatont, a Plüm-plüm és Pluf kalandjait, valamint a Vásárfiakat egyaránt — beszélt a szeptemberben kezdődő új évadról Lenkefi Zoltán igazgató. Elmondta, a legkisebbeknek is tartogatnak meglepetést.

— Több alkalommal látjuk majd idén vendégül a kecskeméti Ciróka Bábszínház társulatát, akik babaszínházat varázsolnak majd Békéscsabára — tudtuk meg az igazgatótól. Hozzátette, már a csecsemők és a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a kifejezetten nekik készülő színházi előadásokra.

— Ezek az előadások jellemzően rövidek, maximum fél órásak. Nem is annyira a történet dominál bennük, hanem a színek, fények szereplők játéka és az együttlét öröme. Az volt a célunk, hogy a kisgyermekes szülők számára egy új kikapcsolódási formát biztosítsunk a városban. Az előadások végén közös játék is szerepel a programban — hangsúlyozta Lenkefi Zoltán. Elmondta, a héten kezdték el új darabjaik próbáit és dolgos kezek mostanság készítik a teátrum műhelyében a mesék „főszereplőit”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!