Kultúra

2011.11.06. 09:19

Meghallgattuk az új Magna Cum Laude-albumot

Belső égés címmel jelent meg a Magna Cum Laude régen várt új albuma, mely szerda óta kapható a lemezboltokban, illetve az online zenei áruházakban.

BEOL

A négy gyulai muzsikus - Kara Misa (basszus, szöveg), Kilián Imre (dob) Mező Misi (ének), Szabó Tibi (gitár) - méltán nevezhető az utóbbi esztendőkben Békés megye egyik legfontosabb kulturális exportcikkének.
A szarvasi Zebra klubban rendezett tehetségkutatón feltűnt, majd hírnevét a Vidéki sanzonnal, a Színezd újra és a Pálinkadal című slágerekkel megalapozó zenekar friss albumáról még nem lehet tudni, tartalmaz-e hasonló áttörést, mindenesetre egy-két meghallgatás után nagy esély van erre, például máris a rádiók kedvence a Ne késs le rólam, de bizonyára követelni fogják a koncerteken és a kívánságműsorokban a rajongók az Olyan virág, az Ugorj, vagy éppen az Úgy szeress című dalokat a Belső égésről.

Kara Misa a közelmúltban nyilatkozott a Beolnak (sőt hét emberévé is választották, így hamarosan az év embere címért is ringbe száll), ekkor beavatott a lemez születésének kulisszatitkaiba. Ősi mondás, hogy keresd az asszonyt, nos, ezt a lemezt is egy szerelem, egy házasság viharai insprirálták, ezáltal a szövegek valódi örömöket, fájdalmakat tükröznek.

Mindez azzal a zenei világgal párosul, melyet megszoktunk a Magnától: alapvetően popzene, de annak a legigényesebb változata, így a jövőben egyaránt ünnepelhetjük a zenekart a falunapoktól kezdve a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadain.

A CD-hez egy DVD is jár, ezen a tavalyi Magna Karácsony másfél órás összefoglalója tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!