Kultúra

2011.06.29. 15:12

Körös-Völgyi Sokadalommal indul a várszínházi évad

Igazi, tartalmas családi programnak ígérkezik az idei XII. Körös-völgyi Sokadalom, mely egyben a Gyulai Várszínház évadnyitó eseménye is.

G. E.

Szerdán a gyulai városházán megtartott sajtótájékoztatón a szervezők részéről Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület vezetője elmondta: 

— 180 kézműves jelentkezett a vásárra, mindannyian egyesületek tagjai, ami garancia arra, hogy itt keresve sem talál giccset, bóvlit a közönség, még a vendéglátást biztosítók is népi étkeket kínálnak majd a várkertbe kilátogató közönségnek július 1-3. között. A teljes egészében ingyenes eseményt évről-évre nehezebb megrendezni, idén is öt szervezet összefogására volt szükség ehhez.

A Körös-völgyi Sokadalomban többek között mesterségbemutatók, folklórműsorok, vásári bábjáték, különböző gyermek programok várják az érdeklődőket. A háromnapos rendezvény keretében rendezik meg az Országos Gyermektáncfesztivált, a Békés Megyei Táncosok Találkozóját, a Határ Menti Művészeti Találkozót, vasárnap pedig főző- és pogácsa sütő versenyt is tartanak.

Négy magyar bemutatót és egy világpremiert is kínál a Gyulai Várszínház az idei, 48. évadában — derült ki tegnap Gedeon József igazgató sajtótájékoztatóján. Mint megtudtuk, a július 1-től augusztus 14-ig tartó összművészeti fesztivál keretében a prózai és a zenés színházi előadások mellett lesznek koncertek, jazz és blues fesztivál, irodalmi humor fesztivál, tánc, kortárs dráma felolvasószínház, de fotókiállítás és borfesztivál is.

Igazi színházi csemegének ígérkezik a litván rendező Oskaras Korsunovas Miranda című darabja, mely Shakespeare: A vihar című művére alapul, s melynek világpremierje Gyulán lesz. A fürdővárosban élő színészt, Kovács Lajost Spiró György: Az imposztor című darabjának főszerepében láthatja a várszínház közönsége. Kiemelt zenés produkció lesz a szezon végén Andrew Lloyd Webber: Az operaház fantomja című musical, amelyet a Madách Színház ad elő a tószínpadon sztárszereposztásban. Mind e mellett jazz és blues fesztivál is várja a zenekedvelő közönséget a várszínházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!