Kultúra

2011.06.23. 16:46

Debrecen és Békéscsaba közt ingázik Somogyi-Tóth

Annak ellenére, hogy elnyerte a debreceni Filharmonikus Zenekar és a Kodály Kórus igazgatói posztját, továbbra is a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar élén marad Somogyi-Tóth Dániel.

BEOL

A művészeti vezető-karmester lapunknak elmondta: szakmai és érzelmi szálak sem engedik, hogy elszakadjon az együttestől, amivel oly’ sok nagysikerű koncertet adtak, s Prima-díjban is részesültek.

- Sokan megkérdezték, hogy mi lesz a Békés megyei zenekarral, de mindig azt válaszoltam, hogy sosem fogom cserbenhagyni az együttest, ez a pályázat beadásakor sem volt kérdés, s a cívis város vezetése kinevezésemkor el is fogadta ezt. Békés megye zenei élete mindig is fontos lesz számomra, s szerintem debreceni munkámmal csak segíteni tudom az itteni szakmai közösséget – mondta Somogyi-Tóth Dániel, hangsúlyozva, hogy mivel a BMSZZ az első zenekara, mindig kedves lesz számára és ragaszkodni fog hozzá..

A munkát is győzni fogja, hiszen a két város alig több mint 100 kilométerre van egymástól, tehát a fizikai távolság sem jelenthet gondot. Szerinte minden művésznek, zenésznek jót tesz, ha máshol is dolgozik. Az elmúlt években folyamatosan dirigált – nem könnyű próbaidőszakok mellett – a Budapesti Operettszínházban, de ebből Békésben nem sokat vettek észre, illetve a pozitívumokat biztosan érezték. Az egyik jelentős változás, hogy a jövőben vendégkarmestereket, illetve vendégmuzsikusokat hívnak a Békés megyei szimfonikusokhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!