Kultúra

2011.04.09. 18:37

Könnyűzenészeket zsűriztek a megyei tehetségkutatón

A könnyűzenei kategória elődöntőjével folytatódott szombaton a Szülőföldünk Békés Megye elnevezésű fesztiválsorozat. A békési kulturális központban megtartott rendezvényen több mint húsz előadó, illetve zenekar lépett színpadra.

MTI

Az éneklés, a zene olyan öröm, amely gazdagítja a lelket, önbizalmat épít és sikerélményt biztosít — hangsúlyozta megnyitó beszédében Simon István Tamás. Doboz polgármestere, a megyei közgyűlés térségi tanácsnoka emlékeztetett arra, hogy a több kategóriában meghirdetett fesztiválsorozatra idén 245 produkcióval közel 1600-an neveztek.

A sokszínűség, a változatosság pedig szombaton sem hiányozhatott, hiszen a több mint húsz színpadra lépő előadó, valamint zenekar a legváltozatosabb stílusú dalokat „hozta el” a békési kulturális központ színpadára. Pop- és rockslágerek, klasszikus táncdal és rajzfilm betétdala egyaránt felcsendült a több órás programban.

A fesztivál elődöntőiben mindig minősítésekkel értékeli a fellépőket a zsűri, amelynek tagjai között tegnap olyan neves személyiségek foglaltak helyet, mint a Megasztárból megismert Szabó Eszter,  Kara Mihály, a Magna Cum Laude frontembere és Lenkefi Péter dalszerző-szövegíró, az Édes Keserű zenekar tagja.

A rockzenét preferáló sarkadi Bereczki Károly lapunknak elmondta, hogy igyekszik a lehető legtöbb rendezvényen részt venni és saját dalokkal szórakoztatni a közönséget. A 21 éves fiatalember gyerekkora óta zenél, és — mint kérdésünkre kifejtette — szeretne a későbbiekben is ezzel foglalkozni.

Egészen más stílusú slágert, Csongrádi Kata „Millió rózsaszál” című örökzöldjét adta elő a csabacsűdi Csapóné Papp Zsuzsanna. Az asszonytól megtudtuk, hogy mióta gyermeke felnőtt, azóta foglalkozik énekléssel. Hetente részt vesz a helyi népdalkör próbáin, most viszont szerette volna megmérettetni magát egy kicsit más műfajban is.

Különlegességgel, könnyed zongorakettőssel lepte meg a közönséget a Szarvasról érkező Sindel Dóra és Papp Fruzsina. A két lány produkciójáról elismerően szólt Szabó Eszter, aki úgy vélte, sokra hivatott duót hallgathattak meg, egyedül a showelemeket hiányolta. A két ifjú hölgy elmondta, hogy legközelebb természetesen erre is figyelnek majd. Tanárnőjük, Iváncsó Viola kiegészítésként elárulta, hogy igyekeznek minél több ilyen jellegű fesztiválon részt venni, hiszen az segíti a hosszú távú sikeres munkát.

A zsűri minden egyes fellépő produkciója után szóban is értékelte az előadókat, s az előremutató észrevételek mellett néhány segítő jó tanáccsal is ellátták a tehetségeket. Ami a minősítéseket illeti Szabó Eszter, Kara Mihály és Lenkefi Péter két kiemelt arany, négy arany, hét ezüst és öt bronz minősítéssel ismerte el a színpadra lépőket, a többiek munkáját emléklappal köszönték meg. Kiemelt arany minősítésben részesült Ats & Renkó és Dóczi Dávid, arany minősítéssel díjazták Bakos Bettina, a Nefelejcs Zenekar, Bereczki Károly és Németh Ibolya előadását.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!