Kultúra

2011.02.09. 11:46

Öt év alatt nyolcvan szerző mutatkozott be

Jubileumi felolvasó estet tartottak kedden a megyeszékhelyi Phaedra Közéleti Központban: a Békéscsabai Irodalmi Estek rendezvénysorozat ötéves fennállását ünnepelte.

L. B.

 Ennek keretében eddig több mint nyolcvan Békés megyei író és költő mutatkozott be, eleinte néhány tucatnyi, de legutóbb már több mint száz hallgató előtt.

— Olyan, mintha a gyermekem lenne — árulta el lapunk kérdésére Frankó Attila. A szervező és ötletgazda kiemelte, összes rendezvénye közül erre a legbüszkébb. Úgy véli, a magyar nyelv kincs, melynek megünneplésére nem lehet méltóbb rendezvényt kitalálni, mint egy felolvasó est — ami egy igazi show-műsorrá nőtte ki magát.

Itt gondozzák azokat a Békés megyei irodalmi palántákat, akik közül többek ennek köszönhetően kerültek reflektorfénybe, és adták ki legelső kötetüket. Közülük a legnagyobb név Péter Erika, Poliák Judit és Martin Gábor. Az azóta már nagy népszerűségnek és elismerésnek örvendő írók és költők mellett igazi sztárvendégek is szerepet kaptak a felolvasó esteken: ilyen volt a Barátok közt sorozatból ismert R. Kárpáti Péter és az Edda frontembere, Pataky Attila.

A tegnapi rendezvényen nem maradhatott el a nosztalgiázás. Felidézték az elmúlt öt év legszebb pillanatait, mely után természetesen ismét az irodalom került reflektorfénybe. Komlósi Kata és Józsa Mihály előadóművészek közreműködésével Áchim Pál, Sarusi Mihály, Martin Gábor, Poliák Judit, Hetényi György, Gyulai Bálint Tibor, Pacsika László és Huszár Endre alkotásaiból olvastak fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!