Kultúra

2011.01.21. 16:17

Ezüst-ösztöndíjjal segítik a tehetséges diákokat

Ne adjátok fel, dolgozzatok és tanuljatok keményen, és legyetek jobbak nálam! — kívánta Ezüst György festőművész ifjú pályatársainak pénteken Békéscsabán, az általa alapított művészeti ösztöndíj átadásán.

K. A.

Fotó: Imre Gyorgy

— Ha az ember itt született, itt tanult, akkor a szülőföldhöz ragaszkodik minden gondolatában — indokolta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, 75 éves festőművész az ösztöndíj létrehozását.

Az Ezüst-ösztöndíj célja a békéscsabai középiskolákban tanuló tehetséges képző- és iparművészettel foglalkozó diákok művészi fejlődésének segítése, alkotótevékenységük támogatása. Az ösztöndíjat idén először adták át. — Egy nagyszerű gondolat megvalósulásának lehetünk részesei — mondta tegnap Köles István önkormányzati képviselő. A város az OTP Bankkal közösen, ugyancsak támogatja az ösztöndíjat.

A pályamunkákat szakmai zsűri — Szegediné Kozák Mária, Banner Zoltán, Lonovics László — értékelte. Támogatásra érdemesnek találták Komlósi Dórát, Kácsor Andreát és Keresztes Biankát, az Evangélikus Gimnázium, valamint Molnár Mártát, a Szent-Györgyi Albert Gimnázium diákját.
Az ösztöndíjat az Ezüst György által felajánlott képek értékesítéséből fedezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!