Kultúra

2010.12.03. 09:05

Ösztöndíjat alapított a békéscsabai festőművész

Szülővárosához való kötődése kifejezéséül ösztöndíjat alapított Békéscsabán Ezüst György festőművész.

M. P. M.

Az idén 75. születésnapját ünneplő, Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett alkotó két festményét ajánlotta fel a kezdeményezés elindításához. Ezenfelül vállalta, hogy minden évben további két alkotást bocsát a város rendelkezésére hasonló céllal. A művek értékesítéséből befolyó összeget a helyi középiskolákban tanuló 12-13. évfolyamos, tehetséges, képző- és iparművészettel foglalkozó diákok támogatására fordítják.

Köles István önkormányzati képviselő, a város kulturális bizottságának elnöke lapunknak elmondta, ebben az esztendőben az OTP Bank Nyrt. karolta fel a kezdeményezést a két festmény megvásárlásával. Támogatásuknak köszönhetően két ciklusban, fél éven át, négy-négy tanuló havi tízezer forintot kaphat.

A pályázatok beadási határideje december 17. A nyertesekről szakértőkből álló zsűri határoz. Az ösztöndíj lejártával a támogatott fiatalok műveiből a város kiállítást is szervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!