Kultúra

2010.08.13. 12:10

Szigeti hangulatkép csütörtökről péntekre virradóra

Brit nagyágyúk uralták a Nagyszinpadot csütörtökön a Szigeten. A The Zoung Punx melegítette be a délutáni közönséget, majd a Sex Pistols utáni zenekarával, a Public Image Limiteddel (PiL) lépett fel a punk nagypapakorú fenegyereke. Johnny Rotten, aliasz John Lydon az élő bizonyíték arra, hogy a punk életérzés nem korhoz kötött.

K. M.

Huszonéveseket űberelő vehemenciával szórta átkait az egyházakra, politikusokra és persze szeretett közönségére. A brit ska jeles képviselője, a The Specials szintén a hetvenes évek óta működik,ők már kicsit nyugisabban húzták a talpalávalót. Koncertjükre szépen összegyűltek a népek a nagyszínpad előtti, homokkal felszórt dühöngőben, de egy két szám meghallgatása után sokan el is szivárogtak.

Volt hova, a kínálat ezen az éjszakán is messze felülmúlta a gyakorlatban fizikailag megvalósítható koncertrészvételek számát. A Világzenei Nagyszínpadon Mirmoj Novakovic és együttese a Kries várta horvát népzenei dallamokra épülő hipnotikus űrzenével a szigetelőket. A Roma sátorban is hatalmas volt a buli, a Buda Folk Bandet nem akarta elengedni a színpadról a közönség,pedig a színfalak mögött már várakozott a Sündörgő.

A hazai tánczenei dallamok kedvelői sem maradnak kedvenc nélkül: zenélt Péterfy Bori és csapata, a Vad Fruttik és a Qualitons Kovács Katival  kiegészülve.


A Nagyszinpadon az este utolsó fellépője a Faithless volt. Idén is fantasztikus hangulatot csinált a brit banda, a közönség többtízezres táborában a nagymama korú hölgyektől a tinikig mindenki lelkesen csápolt. Aki a ráadásra nem maradt, és a színháztér felé vette az irányt részese lehetett a francia utcaszínház látványos produkciójának. A La Compagnie Malabar évről évre új gigaprodukcióval lepi meg a modern cirkuszművészet híveit. Idén egy technozenét sugárzó óriás fehér hajó járt a körbe a Sziget keleti oldalát, majd a színháztéren megállapodva látványos fehér maskarákba öltözött gólyalábasok és akrobaták mutatták be produkcióikat. Az egy órás show hűsítő habpartival érté véget.


Éjfél után ezrek vették az irányt az A38 és wan2 színpad sátra felé, ahol a Gorillaz Sound System DJ settje ment. A kintrekedtek java a Medúzában és Party Arénában kerestek vígaszt, ahol hajnalhasadtáig, és még utána sem, pihentek a Dj-k.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!