Kultúra

2010.06.12. 16:49

Kánikulában is ropták a parkett nyugdíjas ördögei

Telt ház előtt rendezték meg a II. Országos Senior Táncversenyt szombaton a békési kulturális központban. A nyugdíjasok számára kiírt megmérettetésen az ország valamennyi tájáról harmincegy csoport több mint kétszáz tagja vett részt.

P. G.

Mint azt Szrenka Pálnétól, a szervező Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnökétől és a rendezésben oroszlánrészt vállaló Balázs Imre alelnöktől megtudtuk, a versenyt kettős céllal hívták életre. 

— A legfontosabb, hogy építsük és erősítsük a közösségeket, segítsük az ország különböző tájain működő egyesületek közötti kapcsolatfelvételt — hangsúlyozta Szrenka Pálné és Balázs Imre. Hozzátették ugyanakkor, hogy a mozgás és a tánc örömére is szeretnék felhívni a figyelmet a programmal.

Az eseményre egyébként Balatonboglártól Pécsen át Debrecenen keresztül Szegedig hazánk valamennyi tájáról érkeztek versenyzők, sőt nézőként bekacsolódtak a „küzdelembe” az aradi és a nagyváradi nyugdíjasok is.

Előbbi szervezettel évek óta kiváló a megyei nyugdíjasok kapcsolata, míg a váradiakkal a közelmúltban történt meg a hosszú távon hasonló sikerrel kecsegtető kontaktfelvétel. A számtalan különböző műfajban és produkcióval színpadra lépő táncosok teljesítményét szakavatott zsűri értékelte, amelynek elnöke Tandi Tibor táncpedagógus volt. A szakember nemzetközi mazsorett versenyeken is gyakran szokta pontozni a résztevőket.

Címkék#Békés
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!