Kultúra

2010.04.03. 19:37

Mezőberényben remekeltek a legjobb mazsorettek

A sportág hazai legjobbjai mellett a világ élmezőnyéhez tartozó ostravai csapat is részt vett a szombaton Mezőberényben megrendezett nemzetközi mazsorett versenyen.

P. G.

A Krokodilok becenévre hallgató cseh gárda hírnevének megfelelően ki is tett magáért, hiszen versenyzőik, ahol csak elindultak mindenütt felállhattak a dobogóra.

Ugyancsak jól szerepeltek, több aranyérmet is bezsebelhettek a dunaföldváriak, s szintén szép teljesítményt nyújtottak a gyomaendrődi és a mezőberényi lányok is, akik több dobogós és előkelő helyezést szereztek. Igaz a házigazdák produkcióját a zsűri kissé szőrösszívűen és szigorúan pontozta.

— A szombati verseny jelentette az egyik utolsó felkészülési állomást a május 22-23-i makói országos bajnokság előtt. Szembetűnő, hogy minden csapat rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban — értékelte a megmérettetés egyik szusszanásnyi szünetében a látottakat Szegediné Mezei Erzsébet, a mezőberényi mazsorett csapat vezetője. A társadalmi zsűri megválasztotta a versengés legbájosabb résztvevőjét is: a Miss Mazsorett címet a házigazdák kiválósága Molnár Zsuzsi érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik