Kultúra

2009.09.07. 19:00

Gasztrocsata békési ízbombákkal

Mint arról többször írtunk, a királyi szakácsok nyomdokain elnevezésű versenyen Nagyszakácsiban két különdíjat is szereztek a megyeiek.

Ny. L.

A Szilágyi Gábor (Gyula) és Horváth Ferenc (Békéscsaba) vezette csapatokat köszöntötték ma a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) megyei szervezeténél, mely a Gyula és környéke régió nevet viseli.

Nem véletlen, hogy a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének a meghívását fogadta el mostani ülésére a megyei szövetség, hiszen amelyik ételbe csak lehet, megyei tájjellegű alapanyagot tesznek, és ennek a legjobb példája a kolbász, a füstölt csülök, a sonka.

Ambrus György, a Gasztronómiai Szövetség megyei elnöke kiemelte, október 2—3-án Győrben a Gasztrocsatán vesznek részt egy csapattal. Ötven adag tájjellegű, bográcsos ételt kell készíteni. Prohászka Béla, az MNGSZ országos elnöke arról szólt, hogy az október 6—9. közötti budapesti Culinary Expón több megyénkbeli iskola szakács- és cukrásztanulói is versenyeznek a felnőttek mellett.

A házigazdák nevében Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének titkára elmondta: egyre többen látogatják a húsipar-történeti kiállításukat, ők pedig nagyon sok gasztronómiai versenyen vesznek részt. A gyulai Várkerti Vigasságokon például szürkemarha-tokányukért harmadik és különdíjat kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!