Kultúra

2009.09.26. 12:04

Bográcserdő a gádorosi falunapon

Megtelt élettel az idei falunapi rendezvényen a Hétvezér park szombat reggel óta. Az idei bográcsos főzőversenyre 38 csapat nevezett, jöttek torjaiak, Kistarcsáról érkezett főzőcsapat, Mezőhegyesről és a Heves megyei Ostorosról is.

cs. i.

A helyiek közül Kun László Laci konyhája kelti a legnagyobb látványosságot, egyszerre 10 bográcsban fő az étel, hatalmas füst és pörkölt illat száll fel a környékén. Megtudtuk, a sült kolbász mellett kakasból, dám vadból is készül ebéd, de halászlét is kínál. Vadételével benevezett a főzők versenyébe is a mester.

Az idén 32 újszülöttet és szüleit köszöntötte az ünnepélyes megnyitón dr. Prozlik László. A polgármester átadta annak az öt porta tulajdonosának is a zománcozott táblát, akik kitehetik házuk falára a jelképet, hiszen a faluban portáik bizonyultak a leggondozottabbnak, virágosnak. Cseresnyés Károly, Dorogi Zsolt és családja, Gelegonya Mihály és családja, Nagy Gergely és családja, valamint Virág Julianna kapta meg az idei elismerést.

A pénteki korcs kutyusok szépségversenyének is híre ment a faluban (ezzel egy régi hagyományt élesztettek fel a szervezők). Az idei szépségverseny győztese Petri Szilvia Totó nevű kutyusa lett. Második Blaskó Száva Cukija, harmadik Csapó Renáta Gyilkos nevű ölebe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!