Kultúra

2009.08.19. 21:35

Megkezdődött a tótkomlósi fúvóstalálkozó

A Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekar 2009-ben ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját. Ebből az alkalomból a zenekar és a tótkomlósi önkormányzat a kilencedik városnap keretében nagyszabású zenekari találkozót szervez augusztus 19-22. között.

cs. i.

A találkozón 11 zenekar ötszáz zenésze és hét mazsorettcsoport mutatja meg tudását, majd látványosságként az ötszáz zenész együtt is fellép három szám erejéig. A tótkomlósiak nem először szerveznek ilyen nagyszabású zenei eseményt a kisvárosban.

Emlékezetes volt az első 1990-ben. Akkor kicsit megkésve, megalakulásunk huszadik évfordulóját ünnepelték, idén pedig már a hetedik nagyszabású találkozóra készültek. A szakma mellett természetesen a szórakozás is fontos szerepet játszik a rendezvényen, így családi programok és koncertek is szerepelnek a város napjával összekötött négynapos programsorozatban.

A fesztivál nem csak a fúvószenét kedvelők számára igazi csemege. A zenekarok mellett hét mazsorettcsoport is fellép, így nem csak a fülnek, a szemnek is örömteli látványt nyújtanak a programok. A főattrakció pedig a 11 zenekar közös fellépése lesz, melyen három szám erejéig az összes zenész egyszerre szólaltatja meg hangszerét.

Fellép a Neunkirchen am Brand Ifjúsági Fúvószenekara (Németország), Big Bang Band  (Kassa-Szlovákia), a Kassai Ifjúsági Fúvószenekar és Mazsorett  Csoport (Szlovákia), a Kézdivásárhelyi Fúvószenekar és Mazsorett  Csoport (Székelyföld), a Rétyi Kováts András Fúvósegyesület Zenekara (Székelyföld), Nagylaki Fúvószenekar,  Nagylaki Mazsorett Csoport  (Románia).

Magyarországról a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar,
Szentes Város Fúvószenekara, a Mezőhegyesi Ifjúsági Fúvószenekar,  Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett Egyesület, Békés Város Ifjúsági Fúvószenekara, Törökbálinti Grossturwaller Musikanten, Tótkomlósi Gála Kulturális Egyesület mazsorettcsoportjai, Tótkomlósi Gyermek Fúvószenekar, Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar.

A zenei eseményt a dr. Adamkovics Ágoston tér fesztiválsátrában rendezik. Az első napon, szerdán hangszerkiállítást és a 40 éves a fúvószenekar történetét feldolgozó kiállításokat nyitották meg. Az esti megnyitó után a házigazdák zenészei koncerteztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!