Kultúra

2009.08.24. 17:17

Chagall-képek Békéscsabán

Szeptember 4-ei megnyitó után két hétig láthatja a közönség Marc Chagall 112 litográfiai alkotását Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban — jelentették be hétfőn a Pingvin Patikákat üzemeltető Feketesas Pharma Kft. és a múzeum közös békéscsabai sajtótájékoztatóján.

Cs. R.

—  A Pingvin Patikák ezzel a kulturális attrakcióval ajándékozzák meg a törzsvásárlóikat, ám a gesztus minden művészetszeretőnek szól, hiszen a szokásos jegyárak feléért részük lehet a ritka kulturális élményben. A Pingvin mögött álló száz százalékban magyar tulajdonosokból álló cég vezetését nem elsősorban az üzleti szemlélet vezette, hanem, hogy rangos helyszíneken valódi értéket mutasson fel — mondotta Pászti Ágnes, a Chagall-kiállítás sajtófőnöke, aki arra számít, hogy több tízezer embert vonzanak majd a Munkácsy-múzeumba a képek, amelyek az 1956-1960-as évek terméséből valók.

A Richard H. Mayer gyűjteményéből való kollekció a németországi Bambergből érkezik és két-két hétig más és más helyszínen láthatja a hazai közönség. A vállalkozás páratlan, hiszen Magyarországon a 112 litográfiát egyszerre, ebben az összeállításban még nem láthatott a nagyérdemű.

Az első állomás Békéscsaba, majd Kecskemét, Szeged, Szolnok, végül Debrecen következik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!