Kultúra

2009.08.22. 11:03

Balsai korhely halászlé lett az abszolút győztes Gyomaendrőön

Egy nyíregyházi hölgy, Horváth Zsuzsanna lett a tegnap Gyomaendrődön megrendezett XI. Nemzetközi Halászléfőző Verseny abszolút győztese.

l. j.

A megmérettetésre 93 halételt neveztek be a versenyzők. A tiszai-körösi halászlé kategóriában 44 ételt kóstolt meg a dr. Csoma Antal által vezetett zsűri. Az első helyen a szarvasi Szucsán György, a másodikon a békéscsabai árton István, a harmadikon pedig a gyomanedrőri Soczó Lajos végzett.

A dunai halászlevek kategóriájában szintén szarvasi győzelem született, Hegedűs Zoltán és csapata vitte el a pálmát. A második díjat a homoródszentpáli Kovács László, a harmadikat pedig a nagybaracskai Somogyi Tibor kapta.

Egyéb halételek kategóriájában a zsűri az első díjat Horváth Zsuzsannának ítélte, aki Balsai korhely halászlevet főzött. Második lett Milan Marconic, aki a Szlovák pisztráng fantázianevű ételt tette a zsűri asztalára. A harmadik díjat a Várdai Jánosné által vezetett Sárréti Pákászok (Szeghalom) csapata kapta, az általuk készített étel neve: Halnyárs  bundában.

A nemzetközi versenyen minden évben abszolút győztest is hirdetnek. Idén ezt a címet Horváth Zsuzsanna érdemelte ki.
l

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!