Kultúra

2009.07.09. 14:34

Berényi mazsorettek sikere Hajdúszoboszlón

Tovább folytatódott, ezúttal Hajdúszoboszlón a mezőberényi mazsorettek sikersorozata. A fürdővárosban megrendezett országos versenyen 17 településről, köztük például Debrecenből vagy Siófokról összesen közel 350-en vettek részt.

P. G.

A megmérettetésen két kategóriában és három korcsoportban mérették meg magukat a versenyzők. A mezőberényi lányok csak a kadett kategóriában indultak, mivel a „nagyobbak” Békés megyei felkéréseknek tettek eleget a szoboszlói programmal egy időben.

A Mini Manók azonban így is derekasan helyt álltak, hiszen amellett, hogy a botos kategóriában megnyerték a csapatversenyt, egyéniben Hajdú Zita, duóban pedig a Hajdú Zita-Kozma Ágnes diadalmaskodott, ugyancsak a botos versenyszámban. Sőt, a legtechnikásabb botforgatónak járó különdíjat is Hajdú Zita érdemelte ki.

A berényi lányok hamarosan újabb komoly kihívások elé néznek. Július 16-a és 20-a között a Szivárvány csoport tagjai Mezőberény testvérvárosában, Münsingenben lépnek majd fel. Alig néhány nappal később pedig elkezdik a felkészülést az év legfontosabb versenyére, az Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik