Kultúra

2009.03.01. 23:26

Ifjú csillagokat keres a tűzoltóság

A XVIII. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra alkalmából a Gyula Tűzvédelméért Alapítvány a megyei önkormányzat, Gyula városa és lapunk támogatásával megyei vetélkedősorozatot indít gyerekeknek.

Békés Megyei Hírlap

[caption id="" align="alignleft" width="200"] -
[/caption]A kétfordulós versenyben öt tagból álló (5—12 évfolyamos) diákcsapatok vehetnek rész, egy felnőtt segítővel. Az első forduló feladatait lapunkból és a Beol.hu hírportálról ismerhetik meg az érdeklődők. A második fordulóra (döntő) — amit május 10-én rendeznek meg a gyulai Várfürdőben — a nyolc legjobb csapat kap meghívást.

Ez egy olyan vetélkedő, aminek nincsenek vesztesei — hirdetik a szervezők —, ugyanis minden nevező csapat jutalomban részesül, és egyetlen csapat sem fog hazamenni a döntőről értékes ajándék nélkül. A legjobbakra (az első három helyen végzettekre) pedig külföldi utazás, belföldi nyaralási és kirándulási lehetőségek várnak.

Az első fordulónak három feladata van: 1. Minden csapatnak készítenie a kell egy műemlék makettet, amely valamely lakóhelye közelében lévő építményt formáz. 2. Csapatonként három esszét kell írni a következő témákban: az adott település tűzoltó hagyományai, a lakókörnyezet vízrajzi nevei, a település neves szülötte vagy szülöttei. 3. Egy 13 + 1 kérdésből álló megyetörténeti totó megoldása. 

Hogy mely csapatok jutnak a megyei döntőbe, azt zsűri dönti el az összes beérkező feladat kiértékelése után. A 8. csapat azonban mindenképpen az lesz, amelynek tagjai a legtöbb totószelvényt vágják ki a lapunkból! A döntőbe jutott versenyzőknek már ügyességi és sportos jellegű feladatokkal is meg kell birkózniuk. 

A csapatok adjanak maguknak fantázianevet és készítsenek magukról fényképet is! Ezeket elektronikus úton küldjék a következő e-mail címre: [email protected]. A versenyben álló csapatok fotói a beküldés után folyamatosan felkerülnek a beol.hu hírportálra, ahonnan további újdonságokat és információkat is megtudhatnak a versennyel kapcsolatban. Kérjük azonban, hogy településnevet, iskola-megnevezést, címet és telefonszámot mindenképp tartalmazzon e levél!

[caption id="" align="alignright" width="200"] -
[/caption]A szervezők az alsó tagozatosokat sem szeretnék kihagyni a Csillagtúra rendezvényeiből: ők rajzversenyen mérhetik össze fantáziájukat, ügyességüket. A téma a tűz és a tűzoltóság. Alkotásaikkal egyénileg pályázhatnak. A legszebb hat rajz készítője értékes tárgyjutalomban részesül.

A nagyszabású vetélkedősorozat előkészítői folyamatosan várják az elkészült pályamunkákat a kicsiktől és a nagyobbakból álló csapatoktól egyaránt. Az elkészült pályaműveket folyamatosan lehet postázni, de legkésőbb április 20-án éjfélig mindennek be kell érkeznie. Cím: Gyula Tűzvédelemért Alapítvány, 5700 Gyula, Bartók B. u. 12. Fontos, hogy a boríték feladójánál és a pályamunkán is szerepeljen a csapat fantázianeve (rajzoknál a pályázó tanuló neve), az iskola megnevezése, településnév, cím, telefonszám. Szintén a borítékon jelezzék, hogy a CSILLAGTÚRA pályázat melyik eleméhez tartozik küldeményük: MAKETT, ESSZÉ, TOTÓ vagy RAJZ.

Hasznos időtöltést, jó játékot és sok szerencsét kíván a szervezőbizottság!

Vissza a játék főlapjához 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!