Kultúra

2008.08.11. 18:33

Retrodiszkóval hangolnak az újkígyósiak a falunapra

Idén ugyan hivatalosan egynapos lesz a település ez idáig legtöbb embert vonzó ünnepe, ám a programokból már látszik, hogy nem fogják rosszul érezni magukat azok, akik ellátogatnak a Wenckheim-parkba.

Cs. Á.

A huszadikai program felvezetéseként már előző este nosztalgiadiszkó várja a műfaj iránt fogékony közönséget és az érdeklődőket. Először DJ Liszi és DJ Zsolti hozza mozgásba a bakelitlemezeket és a közönséget, majd B. Tóth László lemezlovas retro poptarisznyájának darabjaiból csemegézhet a nagyérdemű.

Augusztus huszadikán Szent István-napi és első kenyér ünnepi megemlékezés nyitja a programok sorát. A római katolikus templomban az ünnepi szentmise után dr. Spiák Ibolya országgyűlési képviselő mond beszédet, majd átadják az „Újkígyósért” kitüntető címeket. A program során közreműködik a Tengelic Énekegyüttes, Bartus Gyula, Ecker Klaudia és Dankó Stefánia.

— A falunapi rendezvénysorozatot reggel hat órakor a Presszó Band zenés ébresztője nyitja meg. A sport iránt érdeklődők a másodosztályú Magyar Kupa erős ember versenyt, valamint Emődi Gyula nemzetközi mester szimultán sakkpartiját tekinthetik meg. Ez utóbbi programra a helyszínen fogadják a nevezéseket — mondta Szamosvári Zsolt.

A szervező Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója hangsúlyozta, a nap egyik legtöbb érdeklődőt vonzó eseménye a gyulai Magna Cum Laude együttes koncertje lesz, melyet sok más mellett megelőz majd a BriCats rockabilly zenekar fellépése, valamint Boa Veronika és a Bellyboa csoport műsora, illetve a Három Grácia (Gedó Ágota, Gábor Annamária, Gábor Katalin) produkciói.

 

Címkék#Újkígyós
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!